• Iedereen is welkom tijdens de open dag.

    Ruud Belderok

Open dag Horizon College

PURMEREND Het Horizon College houdt woensdag 13 december een open dag. Van 16.00 tot 21.00 uur zijn dan alle locaties geopend voor leerlingen die zich willen oriënteren op een mbo-beroepsopleiding. Maar ook ervaren beroepsbeoefenaren die nieuwsgierig zijn naar hun carrièremogelijkheden als docent, zijn van harte welkom. Ruud Belderok maakte de overstap van het bedrijfsleven naar het onderwijs en hij vindt dat zelf de beste beslissing die hij ooit genomen heeft.

Met een opleiding MTS werktuigbouwkunde lag een carrière in de techniek voor de hand. Ruud werkte bijna 12 jaar voor een offshore bedrijf waar hij de verschillende facetten van het vak goed leerde kennen.

Mooi werk, maar het idee dat hij dit de rest van zijn werkzame leven zou moeten doen maakte hem niet echt enthousiast.

ONTWIKKELING In zijn vrije tijd is hij voetbaltrainer en –coach en in het contact met jonge mensen ontdekte hij zijn passie. 'Niets mooier dan de ontwikkeling van jonge mensen van dichtbij te kunnen volgen en stimuleren', vindt Ruud.

Het bracht hem op een idee. Misschien dat het vak van docent iets voor hem was. Hij stuurde een open sollicitatie naar het Horizon College en werd na een tijdje uitgenodigd voor een gesprek.

'Het was een heel prettig gesprek en drie weken later startte ik al als zij-instromer. Ik deed een test om aan te tonen dat ik op hbo-niveau functioneer en startte met de opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.'

DOEL Ruud: 'Tijdens deze opleiding gaf ik ook al lessen materiaalkunde en vaktekenen. De begeleiding van mijn collega's was super en ik kreeg echt de ruimte en tijd om het vak onder de knie te krijgen. Elke dag vind ik mijn werk leuker; ik draag mijn steentje bij aan de ontwikkeling van jonge mensen en zelf ontwikkel ik mij ook.'

PRAKTIJKGERICHT De overstap van het bedrijfsleven naar het mbo en de opleiding Technicus Engineering Werktuigbouwkunde is hem meer dan meegevallen. Hij blijft actief in zijn eigen vakgebied, want hij leert zijn studenten nu de fijne kneepjes van het vak.

Als hij iets vertelt over zijn werkervaring dan zijn de studenten eigenlijk altijd stil. Hij doet zijn best om deze ervaringen te linken aan de lesstof zodat de les nog meer praktijkgericht wordt.

LOCATIES Het Horizon College heeft locaties in Alkmaar, Purmerend, Hoorn en Heerhugowaard. In Purmerend is het Horizon College gevestigd aan de Van IJsendijkstraat 148 A.

Tijdens de open dag op 13 december zijn de locaties Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend open en zijn belangstellenden welkom om kennis te maken met de vele mbo-opleidingen. Op alle locaties worden activiteiten georganiseerd. In het nieuwe jaar is er ook een open dag, op donderdag 15 februari 2018 van 16.00 tot 21.00 uur.

Kijk ook op: www.horizoncollege.nl