• Ernst Buning

Nieuw: Rioolservice Volendam

Advertorial

VOLENDAM De Brabander Jochem Adan kwam vier jaar geleden voor de liefde naar Volendam. Inmiddels is hij getrouwd en heeft een dochter. Volendam bevalt prima en hij voelt zich er helemaal thuis. 'Hard werken, goede service bieden en doen wat je belooft, daar zijn Volendammers goed in. Zo werk ik ook met mijn nieuwe bedrijf Rioolservice Volendam. Ik ga pas weg als het probleem is opgelost'.

Ernst Buning

INVESTERING Vol trots laat Jochem Adan zijn busje met aanhanger zien. Hij heeft flink geïnvesteerd en beschikt nu over prima apparatuur om problemen met het riool op te lossen. Zo heeft hij een spuit- en zuiginstallatie met allerlei verschillende koppen, waarmee de meeste problemen opgelost kunnen worden. Ook beschikt hij over een camera waarmee hij rioolbuizen kan inspecteren en een speciale rookmachine om lekken op te sporen, die stankoverlast geven.

PASSIE Gepassioneerd legt Jochem Adan uit wat hij zoal tegenkomt. 'Laatst kwam iemand hier uit de buurt met een acuut probleem. Zijn wc was helemaal verstopt. Ik ben gaan kijken en heb de spuit erop gezet, maar er kwam geen beweging in. In de kruipruimte zag ik meteen dat de ophanging was weggeroest en dat de buis helemaal doorzakte. Door de jaren heen blijven dan restanten zitten, die uiteindelijk verstenen. De doorgang wordt steeds kleiner en kleiner. Ik heb een gat midden in de pijp gemaakt en kon toen de versteende delen weghalen. We zijn een flinke tijd bezig geweest, maar uiteindelijk liep alles weer prima door. Klus geklaard en tevreden klant. Dat is leuk werk!'

STRONT AAN DE KNIKKER Bij rioolverstoppingen komt het dikwijls voor dat mensen pas op het laatste moment aankloppen. 'Vaak loopt de afvoer al een tijd niet goed door, maar denken ze dat het vanzelf wel weer goed komt. Dat snap ik ook wel, maar als er dan echt stront aan de knikker is, bellen ze mij en moet het probleem ook direct verholpen worden. Logisch, want de wc moet je gewoon kunnen gebruiken.'

ABONNEMENTEN Maar je kan de problemen natuurlijk ook voorblijven 'Bij mij kan je diverse abonnementen afsluiten, waaronder een abonnement voor een regelmatige inspectie. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Een ander abonnement is een soort wegenwacht. Je betaalt een vast bedrag per jaar en als er iets is, kom ik meteen'.

HELE REGIO 'Ik ben nu een paar maanden bezig en de zaken lopen lekker. Ik ga de hele regio bedienen, dus ook Purmerend en de daaromheen liggende gemeenten. Daar zullen ze me de komende tijd steeds vaker gaan tegenkomen', aldus Jochem Adan.

INFORMATIE

Jochem Adan
Rioolservice Volendam
tel: 06 28350667
W: www.rioolservicevolendam.nl