Metselschool HSB biedt zij-instromers een toekomst in de bouw

VOLENDAM In juli is HSB gestart met een eigen metselschool. Zeven zij-instromers kregen de kans om bij HSB het vak van metselaar te leren. Twee zij-instromers hebben inmiddels een arbeidscontract aangeboden gekregen.

De kandidaten kwamen met HSB in contact tijdens een in Zaandam gehouden banenmarkt, een initiatief van het Werkgeversservicepunt Zaanstreek-Waterland (samenwerkingsverband gemeenten en UWV). Bedrijven en werkzoekenden uit de regio werden uitgenodigd voor de omscholingsmarkt en het resultaat voor HSB was 7 gemotiveerde zij-instromers.

Achter op de werf van HSB in Volendam is een speciale werkplaats ingericht voor de leerlingen van de metselschool, waar ze naar harte lust muurtjes kunnen metselen. Tijdens de interne opleiding bleek dat de één het vak van metselaar sneller onder de knie heeft dan de ander. Na een aantal weken intensief oefenen, onder de hoede van oud-metselaar Sjef de Wit, zijn de resultaten dusdanig goed, dat twee zij-instromers inmiddels een arbeidscontract aangeboden hebben gekregen. Voor hun is het 'echte werk' begonnen op het project Romanov in Zaandam.

Een nieuwe lichting zij-instromers staat inmiddels al te trappelen om binnenkort aan de metselopleiding te beginnen. Om samen met HSB te werken aan hun nieuwe toekomst in de bouw.