• PR

'Kunstwerk van de Week' beleeft tiende jaargang

MIDDENBEEMSTER Elke week publiceert beeldend kunstenaar Ruud Streefkerk een 'Kunstwerk van de Week' met een informatieve begeleidende tekst. Een project dat inmiddels tien jaar loopt. De foto's die hij overal in Europa, van de Noordkaap tot de rots van Gibraltar maakt, vormen de basis voor zijn digitale kunstwerken.

Streefkerk is gefascineerd door landschappen waar de natuur nog ongerept is en de invloed van de mens minimaal, waar het ontstaan van het landschap en de geheimen van de natuur zich in detail of in monumentale geologische structuren openbaren.

Samen met zijn partner, grafisch kunstenaar Yolanda Eveleens, kiest hij wekelijks een van deze kunstwerken uit en wordt er een tekst aan toegevoegd die vaak verrassende achtergrondinformatie biedt. Dit 'Kunstwerk van de Week' wordt via internet verstuurd aan een selecte groep belangstellenden. Zo werden er ook in het afgelopen jaar door Streefkerk 52 kunstwerken via internet aan zijn abonnees verstuurd. Daarnaast worden ze verspreid op de sociale media, met inmiddels zo'n 2500 volgers.

Net als voorgaande jaren is er ook nu een boek verschenen, waarin alle kunstwerken van het afgelopen jaar met tekst in staan. Het boek kost 40 euro. Ook van de vorige jaargangen zijn nog boeken te bestellen.

Voor nadere informatie, kijk op www.ruudstreefkerk.com.