• Irene en Barend Cruijff verhuizen met hun Intertoys zaak naar het Eggert Winkelcentrum.

    Ernst Buning

Intertoys naar Eggert Winkelcentrum

PURMEREND Intertoys opent op donderdag 4 oktober haar deuren in het Eggert Winkelcentrum. 'Het is allemaal heel snel gegaan,' zegt Barend Cruijff, die samen met zijn vrouw Irene eigenaar is van speelgoedzaak Intertoys Cruijff Purmerend aan de Westerstraat. 'Bart Smit verdwijnt uit het Nederlandse straatbeeld en waar mogelijk komt in de Bart Smit winkel een Intertoys. Het duurde even voor we er met Intertoys uit waren, maar toen dat eenmaal rond was ging het snel. In een recordtijd gaan we nu verhuizen van de Westerstraat naar het Eggert Winkelcentrum, op de plek waar eerst Bart Smit zat. Donderdag gaan we open. Spannend!'

Ernst Buning

FAMILIEBEDRIJF De familie Cruijff is al meer dan een eeuw actief in Purmerend en altijd in panden aan de Westerstraat. Het begon bij de overgrootvader van Barend Cruijff die in 1899 zijn eerste zaak opende. Er werd van alles verhandeld. De ouders van Barend begonnen met de verkoop van speelgoed. Zij woonden toen boven de winkel en voor Barend was deze winkel een soort 'snoepwinkel'.
Als veertienjarige begon hij op zaterdagen te helpen op de 'technische afdeling' waar hij onder anderen treinen schoonmaakte. 'Eerst hield ik bij het in elkaar zetten nog weleens een onderdeel over, maar na een cursus bij Märklin, ging dat allemaal een stuk beter,' aldus Barend Cruijff.
GROTE STAP 'Het is een grote stap om de Westerstraat achter ons te laten, zeker vanwege de lange geschiedenis die we hier hebben, maar in het Eggert Winkelcentrum komen we op een superlocatie te zitten, tegenover Albert Heijn en bij de roltrappen. Dat is fantastisch voor de omzet, zeker nu mensen meer via internet kopen', zegt Barend Cruijff.
'Tegenwoordig horen we vaak dat ouders of grootouders hun kind of kleinkind een alternatief willen geven voor de telefoon, tablet of spelcomputer. Die alternatieven zijn er volop, bijvoorbeeld een radiografische helikopter met flexibele roteerbladen, die tegen een stootje kan. Ook bouwpakketten zijn weer helemaal in. Wij leveren ze nu met lijm en verf en je kan meteen aan de slag. Met zo'n bouwpakket ben je echt wel even zoet. Kinderen vinden dat mooi om te doen en zijn het 'schermpje' voor even vergeten'.

FEESTELIJKE OPENING Op donderdag 4 oktober gaan om 9.00 uur de deuren open. Helemaal in de traditie van het familiebedrijf, zal Gré Cruijff, de moeder van Barend, de officiële opening verrichten. 'Er wordt een lint doorgeknipt en er zijn ballonnen, confetti en noem maar op. Voor de eerste 400 kinderen ligt een presentje klaar en bij een aankoop boven de €15,- krijgen klanten een gratis Big Shopper tas. Wij kijken ontzettend uit naar deze nieuwe fase. Het runnen van een speelgoed winkel is onze passie en we hopen dat nog lang en met veel plezier te kunnen blijven doen', zegt Barend Cruijff.

INFORMATIE

Intertoys Cruijff Purmerend

Willem Eggert Winkelcentrum

Tel: 0299-423446
Facebook: Intertoys Cruijff Purmerend