• Ketsara Vonk in haar pasgeopende zaak in Purmerend

    Ernst Buning

Beauty Looks by Ketsara

PURMEREND Eerder deze maand was de feestelijke opening van Beauty Looks by Ketsara aan de Dubbele Buurt 3 in Purmerend.

Ketsara Vonk, de trotse eigenaresse van deze schoonheidssalon: 'Ik ben begin dit jaar voor de liefde naar Nederland gekomen, maar wilde wel graag het werk blijven doen dat ik ook in Thailand deed. Daar had ik mijn eigen schoonheidssalon. Ik houd van mijn werk en ben blij dat ik dit nu weer kan oppakken in deze nieuwe zaak.'

Ernst Buning

WENKBRAUWEN Ketsara Vonk's specialiteit zijn de wenkbrauwen. In Thailand heeft zij zich bij de internationaal gerenommeerde Eyebrows Studio Academy de technieken van het microblading eigen gemaakt.

Microblading is een techniek waarbij met minuscule mesjes pigment onder de huid wordt aangebracht en de wenkbrauwhaartjes worden nagetekend.

'Het pigment wordt minder diep in de huid gebracht dan bij een tatoeage, zodat het ongeveer twee jaar blijft zitten. Natuurlijk is de beheersing van de techniek belangrijk, maar het is ook heel creatief, een soort kunst.

Ik kijk naar de vorm van het gezicht en naar de kleurtonen van de huid en het haar. Op basis daarvan maak ik een tekening die de klant en ik samen bekijken.

Als we helemaal tevreden zijn, ga ik pas aan de slag.

Het is heel secuur werk en ik ben ongeveer twee uur bezig.'

HYGIËNE Vanzelfsprekend is de hygiëne een belangrijk aandachtspunt, zowel tijdens de behandeling als na afloop. Ketsara Vonk werkt met steriele apparatuur en verdooft de wenkbrauwen met een speciale zalf.

De klant krijgt een uitgebreide instructie mee naar huis rond de nazorg. Hiermee wordt voorkomen dat er infecties ontstaan.

GEZICHTSMASSAGE Een andere specialiteit van Ketsara Vonk is gezichtsmassage. 'In Thailand heb ik speciale technieken geleerd om het collageen onder de huid in het gezicht te masseren. Daardoor trekken rimpels weg. Mensen zijn altijd verbaasd over het resultaat. Je moet wel even geduld hebben, maar na 90 minuten gezichtsmassage, ga je als een ander persoon de deur uit. Dat is prachtig om te zien!', zegt een enthousiaste Ketsara Vonk.

ENERGIE 'Naast de microblading van wenkbrauwen en gezichtsmassage doe ik natuurlijk ook alle andere behandelingen die in een schoonheidssalon gedaan worden, zoals alles rond manicure en nagels en natuurlijk het aanbrengen en liften van de wimpers. Mijn doel is mensen mooi te maken, dat geeft mij energie en maakt mij blij!, aldus Ketsara Vonk.

INFORMATIE

Beauty Looks by Ketsarte is gevestigd aan de Dubbele Buurt 3 te Purmerend. Openingstijden:

Maandag: 13:00 - 18:00 uur,

Di-do van 10:00 - 18:00 uur,

Vrijdag van 10:00 - 20:00 uur

Zaterdag van 10:00 -17:00 uur.

Telefoon: 06 30529296

Email: beautylooks2017@gmail.com

Facebook: Beauty Looks by Ketsara