• V.l.n.r. Pink Ribbon vrijwilligsters Maaike, Ren?e en Enny met Tineke Spijkerman van Slot Purmersteijn

    Kelly van Roosmaelen

Benefiet Bingo Pink Ribbon

[PURMEREND] 'Het wordt vooral een heel gezellige middag, waarbij de kans groot is dat je met een mooie prijs naar huis gaat! Natuurlijk staan we in ons openingswoord stil bij borstkanker, maar we gaan het niet te zwaar maken.' Aan het woord is Maaike Leendertse, die samen met Claudia Gaspersz, Renée Kohl en Enny Smit op zondagmiddag 8 oktober in Slot Purmersteijn in Purmerend een benefiet Bingo houdt voor Pink Ribbon.

[PRIJZEN] 'De aanmeldingen lopen prima, nu al zo'n 100. Aanstaande zondag zal de zaal zeker vol zitten!' zegt Maaike enthousiast.
'We zijn heel blij met de prijzen die lokale winkeliers en grotere bedrijven/merken ter beschikking hebben gesteld, zoals high-tea/lunch/diner bonnen, een Gazelle fiets, reischeque, beautybehandelingen, een fotoshoot en nog veel meer'.

[PURMERSTEIJN] Omdat Slot Purmersteijn belangeloos de deuren opent, gaat de gehele opbrengst van de entreegelden naar Pink Ribbon. 'Echt fantastisch wat Tineke Spijkerman van Slot Purmersteijn allemaal voor ons doet!', zegt Enny. 'Ze denkt met ons mee en benaderde zelfs haar eigen netwerk om nog meer prijzen binnen te halen.'

[LOTERIJ] Vaak denken vrouwen dat borstkanker hen niet zal treffen.'Maar als je bedenk dat één op de zeven vrouwen er zelf mee te maken krijgt, dan komt het opeens heel dicht bij. Stel dat je een kans hebt van 1 op 7 om de loterij te winnen, dan koop je vast een lot. Maar bij borstkanker denk je dat jij één van die zes bent die het niet krijgt. Daarom is het zo belangrijk dat vrouwen zelfonderzoek doen en bij de eerste verdenkingen naar hun huisarts gaan. Daar is nog veel te winnen', vertelt Renée.

[LANGE ADEM] Zij weet uit eigen ervaring dat het niet ophoudt als de operatie en de chemo achter de rug zijn.
'Bij de uitgang krijg je van de arts geen stempel met de garantie dat het nu klaar is. Al ben je 'schoon' verklaard, zie je er van buiten weer gewoon uit en pak je je leven weer op, toch blijf je nog tijden moe en kan de chemo allerlei bijwerkingen hebben die nog lang doorwerken. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich hiervan bewust zijn'.

[PERSOONLIJKE AANDACHT] 'Laatst vertelde een vrouw dat ze tegen haar man had gezegd "Wat moet je nou met mij, een vrouw met een kaal hoofd en maar één tiet?' Waarop hij had geantwoord dat hij nu alleen nog maar méér van haar hield. Zo'n liefdevolle reactie is natuurlijk prachtig, maar dit voorval geeft ook aan waar veel vrouwen met borstkanker mee rondlopen. Persoonlijke aandacht voor de psychische gevolgen van borstkanker is daarom essentieel', zegt Maaike.

[TOEGANG] De Pink Ribbon Bingo is op 8 oktober in Slot Purmersteijn op het Slotplein 3 in Purmerend. De presentatie is in handen van Pepijn van Halderen. De zaal gaat om 13.00 uur open, de bingo start om 14.00 uur.
De toegang bedraagt 25 euro, inclusief een welkomstdrankje & hapje, 4 bingokaarten en een extra loterijtrekking.

Er is geen entreekaart-verkoop aan de deur mogelijk. Aanmelden voor de Benefiet Bingo Pink Ribbon Purmerend kan uitsluitend via email: pinkbingopurmerend@hotmail.com