• V.l.n.r. boven: F. de Graaf, C. Langeberg, J. Beunder, H. Leerling, G. Maas, J. Kwantes en J. Haller. Onder: M. Laan, T. Wijnberg, A. Grol, D. de Vries, T. Honingh, A. Kwantes en C. de Wit. De kampioenen van 1949.

    Angela Huigen

WWSV: 70 jaar korfbal

NECK Zeventig jaar Korfbalvereniging WWSV vraagt gewoon om een feestje. En dat staat gepland op zondag 29 oktober in de Boogbal aan de Pieter Slootenweg 25. Alle leden én oud-leden zijn welkom om het jubileum tussen 15.00 en 18.30 uur mee te vieren.

De vereniging werd op 23 juli 1947 opgericht door mevrouw De Groot-Brugman en de heer Jo Haller. De Groot-Brugman was de echtgenote van de toenmalige burgemeester van Wijdewormer en had zelf, voor de oorlog, ook aan korfbal gedaan. Na haar verhuizing naar Wijdewormer, kort na de bevrijding, merkte ze dat er daar nog geen korfbalvereniging was en dat vond ze toch wel jammer. Ze gunde de bewoners van de polder graag een vorm van ontspanning. Voorwaarde was wel dat zowel jongens als meisjes konden deelnemen.

Wethouder en loco-burgemeester Jo Haller werd erbij gehaald. In de eerste instantie voelde hij meer voor een voetbalclub, maar die was destijds alleen toegankelijk voor mannen. En omdat het verzoek van de burgemeestersvrouw kwam werden alle zeilen bijgezet om de voorbereidingen te treffen voor de oprichting van een korfbalclub. Uiteindelijk zag de Wijde Wormer Sport Vereniging met 12 leden op 23 juli 1947 het levenslicht. Dat gebeurde in een zaaltje van Café Marees, op de plek waar nu Restaurant Mario gevestigd is. Een krap jaar later werd besloten om ook aan de competitie deel te gaan nemen.

Met drie twaalftallen werd WWSV ingeschreven. Het inleggeld bedroeg toen 0,50 cent én een wekelijkse bijdrage van 0,20 cent voor de heren en de dames . Jongens en meisjes betaalden 0,10 cent. Er is inmiddels veel gebeurd en veel veranderd. Zoals elke vereniging wil WWSV ook graag aanwas van onderaf. Al enkele jaren wordt er dan ook een GIGA Kangoeroedag georganiseerd om nieuwe jeugdleden aan te trekken. Elke woensdag trainen de Kangoeroes vanaf 16.30 uur gevolgd door de F en E-teams. Versterking is altijd welkom. Kom eens langs om te kijken.

De feestcommissie wil proberen een wedstrijd te organiseren met gemengde teams van oud- en huidige leden. Voor de kinderen is er een stormbaan op het veld. Langskomen of meedoen aan de wedstrijd? Opgeven kan via feest70@wwsv.nl Kijk voor meer info op www.wwsv.nl