• Kees van Rijn

Vierdaagse zoekt vrijwilligers

MIDDENBEEMSTER De organisatie van de rolstoel wandelvierdaagse in de Beemster is op zoek naar vrijwilligers. Er is nog ondersteuning nodig om de rolstoelen te duwen.

Van maandag 11 tot vrijdag 15 juni wordt in Middenbeemster de tweede rolstoel wandel vierdaagse gehouden met stempelposten.

Het evenement wordt door vrijwilligers van de Zorgcirkel gehouden, die het hele jaar door iedere donderdag met bewoners van Middelwijck wandelen.

KOFFIE Tijdens de rolstoel wandelvierdaagse lopen de deelnemers op maandag 11 juni naar Breidablick om daar hun eerste stempel te halen en te genieten van koffie en thee en een vers gebakken koek.

Op dinsdag gaan de deelnemers richting sporthal De Kloek voor hun tweede stempel en natuurlijk voor de koffie en de thee.

RUSTDAG Woensdag is er een rustdag voor de bewoners en vrijwilligers. Op die dag kunnen de rolstoelen ook nog even nagekeken worden.

BURGEMEESTER Op donderdag wordt er gewandeld richting de volkstuinen en op de terugweg wordt het gemeentehuis aangedaan. De deelnemers worden door burgemeester Van Beek ontvangen met koffie en een Beemster gebakje.

KOEIEN Vrijdag gaat de stoet richting kaasboerderij Groot, waar de deelnemers eerst door de stal gaan om de koeien te bewonderen. Via de kalfjes wordt er koers gezet richting de limonade en het stukje kaas. Bij terugkomst in Middelwijck ontvangen de deelnemers een bloemetje en aandenken.

VRIJWILLIGERS Aan de rolstoel wandelvierdaagse doen naar schatting 40 mensen in een rolstoel mee. Er zijn dus ook flink wat vrijwilligers nodig om die rolstoelen te duwen. Vrijwilligers hoeven niet alle avonden beschikbaar te zijn.

Belangstellenden die de rolstoel wandelvierdaagse willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met Kees van Rijn via: cjwvanrijn@gmail.com