Stemmen op sporters

PURMEREND In theater De Purmaryn vindt vrijdag 19 januari tijdens het Sportgala de uitreiking van de vier Sport Awards Purmerend plaats. Stemmen gebeurt via sms en kan vanaf nu. De sms-nummers staan op de website en Facebookpagina van Sport Awards Purmerend.

Stemmen kan per categorie jeugdsporter, sportman, sportvrouw en sportteam één keer per telefoonnummer voor € 0,25 per sms. Notaris Saskia Juffermans van Actus Notarissen controleert de geldigheid van het stemmen en stelt de uitslagen vast.

Tijdens het gala op 19 januari zijn er onder meer optredens van Studio Stardancers en van Turncentrum Waterland. Ook singer-songwriter Nick Veanz verzorgt een optreden. Naast de vier publieks Awards reikt voorzitter René Voorwerk de aanmoedigingsprijs van de Sportraad uit. Per categorie zijn er korte films te zien en is er een kort gesprek met de kandidaten. Een toegangskaart voor deze avond vol glamour en entertainment kost 6,50 euro.

De genomineerden zijn in de categorie jeugdsporter tot en met vijftien jaar: beach handbalster Jessie van de Ruit, kungfu vechter Dorin Radulescu en turner Quinten Noto; in de categorie sportvrouw: handbalster Dominique Koppe, turnster Demi Alders en turnster Ariena Rasker; in de categorie sportman: wielrenner Julius van der Berg, kungfu vechter Dan Mihai Radulescu en judoka Emiel Jaring; in de categorie sportteams: het eerste team van Purmersteijn, het jeugdteam van Schaakclub Purmerend en het eerste jeugdteam van Burggolf.