• De Kidsrun trok ook dit jaar weer veel jonge deelnemers. (Foto: Han Giskes)

    .

In beweging voor Special Forces

PURMEREND Ruim 2100 sportievelingen hebben zich afgelopen weekend ingezet tijdens de Marktstadwalk op zaterdag en de Marktstadrun op zondag. En dat allemaal voor het goede doel, Special Forces.

Zaterdag werden de honderden wandelaars nog geteisterd door een aantal felle buien, zondag scheen vrijwel de hele dag de zon tijdens het hardloopevenement. De deelnemers werden flink aangemoedigd door het publiek dat langs het parcours stond. Dj's zorgden voor muziek en Sporting de Gors had een brassband geregeld.

Zo'n 150 vrijwilligers hebben zich het hele weekend ingezet voor het evenement, dat inmiddels uit is gegroeid tot één van de meest drukbezochte evenementen tijdens de Nazomerfeestweek.

De Kidsrun was wederom een groot succes; rond de 400 kinderen deden mee. Van sommige basisscholen kwam bijna de hele klas. Zij kregen na afloop een ijsje van Multi-IJs, medaille, flesje water en fruit van Albert Heijn XL.


Een dergelijk groot evenement kan niet zonder de inzet van de vrijwilligers, financiële bijdrages van sponsoren en de medewerking van de gemeente Purmerend.

Volgend jaar wordt de tiende editie van het sportieve evenement gehouden, waar zondag na afloop van de Marktstadrun al mooie plannen voor zijn gemaakt.