Medailles voor turnsters

WATERLAND Ook de tweede voorwedstrijden verliepen succesvol voor de turnsters van Turncentrum Waterland. Bij de pupillen I N2 turnde Zoë Schulmeister een uitstekende wedstrijd die haar het zilver opleverde. Luna de Bruijn en Mexx de vries vielen ook in de prijzen: zij wonnen respectievelijk het zilver en brons bij de junioren 2e divisie.

Zoë Schulmeister turnde vooral zeer sterk op de onderdelen sprong, balk en vloer. Daarmee scoorde ze ruim boven de 13 punten. Ook Melanie Speijker turnde een goede wedstrijd, pas haar tweede ooit. Zij heeft de laatste maanden een enorme ontwikkeling doorgemaakt en samen met Zoë stroomt zij door naar de landelijke wedstrijden.

Indy Kiene heeft een voetblessure gehad en kon pas aan het begin van 2018 weer starten met het trainen van de sprongen en acrobatiek. Zij turnde voor het eerst weer een vierkamp en liet direct één van de betere vloeroefeningen zien. Ze had echter wel wat pech op de balk, maar ook zij wist zich te plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Bij de junioren had Turncentrum Waterland 5 vertegenwoordigsters. Daar waar Britt Brouwer en Renske Slijkerman vorige wedstrijd de beste resultaten neerzetten, waren het nu Luna de Bruijn en Mexx de Vries die een uitstekend resultaat behaalden.

Luna turnde een foutloze wedstrijd en dat resulteerde in het zilver, Mexx eindigde vlak achter haar met de derde plaats.

Ook Yolin Kramer eindigde hoog in het klassement.