• Het startschot werd gegeven op het complex van Nea Volharding.

    Johan Koopmans

Lopers zetten zich in voor Kika

PURMEREND Het is 19.30 's avonds, buiten is het donker. Dan ineens: rumoer. Ruim 350 lopers rennen, verlicht en wel, door de straat. Er lijkt geen eind aan te komen. Een fantastisch gezicht. Dat is wat de bewoners van de sportbuurt meemaakten toen zij zondagavond uit het raam keken en de bonte stoet, maar liefst tweemaal, voorbij zagen trekken.

Vincent Jansen

ZAKLAMP 'Uiteraard waren de bewoners van tevoren ingelicht.', vertelt Fred van Wees, bestuurslid van NEA Volharding en medeorganisator van de Light Run. 'Maar wat een leuke reacties kregen we, vooral toen we voor de tweede keer langs kwamen lopen. Bewoners hadden massaal hun deuren opengezet, stonden langs de straat met zaklampen of hadden hun autoradio keihard aan staan met de portieren open. Het was 1 groot feest.'

SAMENWERKING De Night Run is een landelijke actie georganiseerd door hardloopwinkel Runnersworld. De opbrengst á 2,50 EURO gaat rechtstreeks naar Kika, de stichting die zich inzet voor de genezing van kinderkanker. Dit jaar werd de samenwerking opgezocht met atletiekvereniging NEA Volharding en stichting Spurd. 'Het paste mooi in ons programma van ons 100-jarig bestaan. Zelf hadden we nog geen ervaring met zo'n groot deelnemersveld, dus dit was ook voor ons fantastisch om mee te maken. Bovendien zaten we met de jongens van Runnersword al van begin af aan op 1 lijn. Spurd was ook goed vertegenwoordigt met onder andere een luchtkussen en allerlei sportieve activiteiten langs de atletiekbaan. Ook zij waren dolenthousiast en willen volgend jaar nog actiever bijdragen aan dit, inmiddels niet meer weg te denken, hardloopevenement.', aldus een enthousiaste Van Wees.

De Night Run begon om 19.30 uur. Het parcours bedroeg 5 km. 'Maar het is op geen enkel moment een wedstrijdloop hoor', vult Fred aan, 'Het gaat dan ook puur om de gezelligheid, de beleving en het gezamenlijk inzetten voor een goed doel.'

Na afloop van het evenement was er een DJ en werden deelnemers getrakteerd op warme chocolademelk en een stukje kerststol.