• Pierre Biesterveld

Groot jeugdtoernooi bij Purmersteijn

PURMEREND In het weekend van 12 en 13 januari houdt de jeugdafdeling van Purmersteijn het Winter Tournament voor niet-selectie jeugdteams. Het is alweer het derde jaar dat dit jeugdtoernooi op de velden van Purmersteijn wordt gespeeld en het belooft opnieuw een spektakel te worden, met circa tachtig jeugdteams (jongens en meisjes) van 38 verschillende verenigingen.

Er is twee jaar terug begonnen met een wintertoernooi, om de erg volle toernooimaand mei te ontlopen. Het bleek een schot in de roos, want de aanmeldingen voor het wintertoernooi lopen altijd vlot binnen. Ook verenigingen buiten de eigen regio weten het jeugdtoernooi inmiddels goed te vinden, omdat er in deze periode veelal weinig voor niet-selectieteams wordt georganiseerd.

Rondom het toernooi wordt de inwendige mens uiteraard ook niet vergeten. Er is verse erwtensoep en de barbecue staat de hele dag aan voor hamburgers en satés. Ook is er warme chocolademelk, met een scheutje rum voor bezoekers boven 18 jaar.

DIGITAAL TOERNOOIBOEK Dit jaar zal er geen toernooiboekje worden gedrukt, maar gaat Purmersteijn volop mee in het digitale tijdperk. Het programma en de live bijgewerkte standen zijn te raadplegen via www.tournify.nl/live/purmersteijn.

STANDEN RAADPLEGEN OP SCHERM Zo heeft iedereen de mogelijkheid om gedurende de toernooidagen de standen te raadplegen via mobieltjes en de schermen in de kantine.