Actie Spieren voor Spieren

PURMEREND Het Leegwhaterbad staat op vrijdag 27 oktober van 18.15 tot 23.00 uur bol van activiteiten voor de Wintertijd Challenge, de landelijke actie Spieren voor Spieren. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum in Utrecht.

Vincent Jansen

De landelijke actie wordt dit jaar voor de 7e keer gehouden in de nacht van 28 op 29 oktober, als de klok van zomertijd teruggaat naar wintertijd. Er worden dan op meer dan 100 locaties acties gehouden voor kinderen met een spierziekte. Spurd Leeghwaterbad haakt ook aan, maar doet dit in verband met de Aquadisco een dag eerder. HALLOWEEN 'Er is van alles te doen', vertelt Freek Eshuis, directeur van het Leeghwaterbad. 'Speciaal voor de kinderen is er op vrijdag 27 oktober de Aquadisco. Dit keer staat die in het teken van Halloween. Het water wordt rood gekleurd en er is een 'griezelige dresscode'. Er is plek voor maar liefst 700 kinderen. De voorverkoop is al gestart en bedraagt 6,20 euro. Hiervan gaat 1 euro naar Spieren voor Spieren. Daarnaast houden we een Floatfit-marathon. Mensen krijgen voor de inleg van 10 euro, waarvan 2,50 euro rechtstreeks naar Spieren voor Spieren gaat, een half uur les. Er zijn die avond maar liefst 30 matten beschikbaar. De marathon begint om 20.00 uur en reserveren doet men via onze site. Behalve dat je een goed doel steunt, ben je ook nog 's sportief bezig en is het de ideale kans om deze uitdagende les een keer uit te proberen.'

SPONSOR Naast Floatfit en Aquadisco houdt zwemvereniging WZ&PC sponsor zwemmen. Het is voor iedereen mogelijk om een paar baantjes te trekken en zich daarbij te laten sponsoren door familie en vrienden. 'En uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. De hele avond staan er kraampjes en verschillende aanbieders die belangeloos lekkere hapjes, drankjes en zelfs massages aanbieden', aldus Freek Eshuis. REPARATIES Het Leeghwaterbad kampt momenteel met problemen. De onderhoudskosten rijzen de pan uit en er is onlangs extra geld gevraagd aan de gemeente ten behoeve van noodzakelijke reparaties. Wanneer deze reparaties plaats gaan vinden is nog onbekend. Volgens Freek Eshuis wordt hier op korte termijn een commissievergadering over gehouden.