Wat zijn plisse gordijnen?

28-08-2019, 13:54 |Van onze partner

Plisse gordijnen lijken op rolgordijnen en hebben nagenoeg dezelfde karakteristieken (ophanging, bediening, soort stof). Een belangrijk verschil is dat bij een plisse gordijn de stof niet wordt uitgerold maar wordt uitgevouwen. Plissé is gewoon het Franse woord voor plooi. Het fraaie lijnenspel van de geplisseerde stof geeft deze gordijnen een moderne, elegante uitstraling. Er zijn plisse gordijnen in verschillende zachte basiskleuren die minder opvallen in huis of op kantoor, zoals wit, crème, ivoor, taupe, bruin, grijs en zwart. Maar je kunt deze praktische raamdecoratie ook bestellen in frisse kleuren die goed passen bij je interieur, waaronder lila, rood-oranje, olijfgroen en marineblauw.
 

Top-down en Top-down/Bottom-up plisse gordijnen
Bij plisse gordijnen kun je kiezen uit twee varianten. Allereerst is er het Top-down plisse gordijnen, ook bekend als Bottom-Up plisse gordijnen en standaard plisse gordijnen. Bij deze variant wordt het gordijn altijd van boven naar beneden uitgevouwen. Voor de bediening zit er één koord aan de linker- of rechterkant. De tweede variant is het populaire Top-down Bottom-up plisse gordijn. Hierbij kan het gordijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven worden uitgevouwen. Zo heb je maximale controle over de lichtinval. Je kunt of het volledige raam afschermen, of alleen een bovenste deel, of alleen een deel in het midden of alleen een onderste deel. Het is maar net waaraan je op dat moment behoefte hebt. Top-down/Bottom-up plisse gordijnen zijn handig om inkijk tegen te gaan en toch voldoende daglicht naar binnen te laten. Voor de dubbele functie heeft de raamdecoratie aan beide kanten een
bedieningskoord.
 

Plisse gordijnen Transparant, Semi transparant en Verduisterend
De stof van een plisse gordijn bepaalt hoeveel licht wordt doorgelaten. Je hebt daarbij de keuze uit drie categorieën stof: transparant, semi transparant en verduisterend. Met transparante of lichtdoorlatende plisse gordijnen voorkom je inkijk en harde lichtinval, maar komt er nog voldoende licht van buiten in de ruimte. Vooral voor woonkamers en kantoren is een transparante stof een prettige optie. Met verduisterende plisse gordijnen kun je alle buitenlicht tegenhouden. Je kunt deze gordijnen dus goed gebruiken in de slaapkamer, maar ook in andere ruimten die je soms helemaal donker wilt hebben. De stof wordt alleen aan de binnenzijde uitgevoerd in de gewenste kleur. Aan de buitenzijde is er een lichte kleur, zodat de warmte van de zon wordt teruggekaatst.
 

Plisse gordijnen op maat eenvoudige montage
Tegenwoordig kun je plisse gordijnen online bestellen en op maat laten maken. Om de maten goed vast te stellen zorgen duidelijke instructiepagina’s voor alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je kiezen voor montage op of in het kozijn. Mocht je twijfelen over de kleur van de plisse gordijnen die je wilt, dan kun je dikwijls eerst kleurstaal bij bestellen. De Top-down en Top-down/Bottom- up plissé gordijnen zijn eenvoudig te monteren. Dit kan zowel in de dag (kozijn) van het raam als op de dag (kozijn). Door de montage zelf uit te voeren bespaar je extra op de reeds voordelige prijzen van onze raamdecoratie. Met plisse gordijnen bepaal je eenvoudig en voordelig de sfeer in elke ruimte.