• Beelden in het bijzondere landschap van Zeevang

    aangeleverd
  • Op alle bezoekadressen kan men gratis een routekaart krijgen

    aangeleverd

Zomerroute in Zeevang

ZEEVANG De Zomerroute Zeevang vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli. Op ruim 20 verschillende adressen in Warder, Etersheim, Beets, Oosthuizen, Hobrede, Kwadijk en Middelie exposeren bewoners hun werk, variërend van professionele kunst, amateurkunst tot nijverheid. Ook zijn er een aantal prachtige tuinen te bezoeken.

Al met al is er veel te zien, doen en genieten.


Ernst Buning

ROUTEKAART Bij deelnemers is een routekaart verkrijgbaar met de bezoekadressen, een korte beschrijving van wat men kan verwachten en de horecagelegenheden.
De totale route is ongeveer 35 kilometer lang.
Onderweg van het ene naar het andere adres doorkruist men het oer-Hollandse landschap van de Zeevang, met zijn weilanden, vele sloten, grutto's, tureluurs, kieviten en karakteristieke dorpen.

WOODLAND GARDEN In Hobrede kan de 'Woodland Garden' worden bezocht, die is ontworpen en aangelegd door Martien Koelemeijer. In deze tuin exposeren vijf kunstenaars beelden van steen (meestal marmer), keramiek, brons en hout. De meeste beelden kunnen buiten staan, maar er zijn ook kleinere beelden van zachter steen en hout, gemaakt vanuit emotie, die binnen moeten staan.

NIEUWKOMERS Er zijn dit jaar een aantal kunstenaars die voor het eerst meedoen, zoals Els Joon met schilderijen van huisdieren en An de Hollander met haar beelden. Els en An exposeren op een bijzondere plek, namelijk aan de IJsselmeerdijk vlak naast het natuurgebied de Moordenaarsbraak.

Ook Lidi van Oort uit Warder stelt voor het eerst haar atelier open. Zij tekent en schildert allerlei onderwerpen: sport, dieren, portretten, landschappen en carrousels. De laatste jaren heeft vooral mode haar interesse.

KERKEN De historische kerken van Beets, Middelie en Oosthuizen kunnen worden bezocht. In de kerken wordt het werk van kunstenaars getoond, waaronder Mandala's, die geselecteerd zijn voor een kleurboek, kunstfotografie, illustraties, portretten en beelden.

DIK TROM Johan Kieviet, schrijver van de bekende Dik Trom boeken, was aan het einde van de negentiende eeuw 10 jaar lang onderwijzer in het schooltje van Etersheim. In de naastgelegen onderwijzerswoning schreef hij zijn eerste boek over Dik Trom, een ondeugend jongetje met een hart van goud. Het schooltje kan bezocht worden en men kan zich voor heel even ruim 100 jaar terug in de tijd wanen.

DE BREEK Bij bezoekerscentrum de Breek in Etersheim is een expositie te zien met schilderijen van Ruud Spil en Klaas Kwadijk met als titel 'Koeien en varkens'.
De molen kan bezocht worden, waarbij men een indruk kan krijgen hoe de molenaar rond 1900 woonde. Ook het indrukwekkende en nog maalvaardige binnenwerk van de molen kan bekeken worden.

Op zondag vindt bij de Breek het vliegerfestival plaats, waarbij de meest unieke en imposante vliegers worden opgelaten. Natuurlijk mag men ook zelf vliegeren.
Er is gezellige muziek, verschillende kinderactiviteiten en lekker eten. Een dagje uit voor jong en oud.


Zomerroute Zeevang 2018 wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag juli tussen 11.00 en 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website: www.zomerroute.wixsite.com/zomerroutedezeevang