• Leden van TVP Purmerend oefenen alvast voor de zwemloop.

    Eline Klaver

Zevende editie Zwemloop

PURMEREND Triatlonvereniging Purmerend houdt op zondag 14 april haar 7e zwemloop in Purmerend. Deelnemers moeten hierbij achtereenvolgens een afstand zwemmen en daarna hardlopen. De inschrijving is van start gegaan.

Om 8.30 uur wordt gestart met de zogenaamde kwart afstand. Dit is 1 kilometer zwemmen en 9,6 kilometer hardlopen. Om 9.00 uur start de 1/8 afstand: een 500 meter zwemmen en 4,8 kilometer hardlopen. Ook kunnen er duo´s meedoen, waarbij 1 atleet 1 kilometer zwemt en een andere atleet 9,6 kilometer loopt. Voor de jeugd is er een aparte (mini) afstand van 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen. Start en finish is bij het Leeghwaterbad. Gezwommen wordt in het 25m wedstrijdbad. Wetsuits en andere hulpmiddelen zijn daarbij niet toegestaan. Het loopparcours is langs de Purmerringvaart, over de Purmerdijk en de Kogerdijk.

Inschrijfkosten bedragen € 11,- voor de langste afstand, € 8,50 voor de 1/8 afstand en € 6,- voor de jeugd afstand. Duo's betalen € 16 per team. Deelnemers die geen licentie van de Nederlandse Triatlonbond kunnen tonen, moeten een daglicentie betalen van € 4,-. Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl.