Woondebat in Zuidland

PURMEREND PvdA Purmerend houdt op woensdag 14 maart om 20.00 uur in de Oranjerie in Zorgcentrum Zuidland aan het Abel Tasmanplein 3 in Purmerend een woondebat. Gespreksleider is PvdA-Statenlid Rina van Rooij. Zij was jarenlang manager bij Wooncompagnie.

Wonen. Het lijkt het sleutelwoord in de verkiezingsprogramma's van zo ongeveer alle partijen in Purmerend. Er moet heel veel gebouwd worden en alle partijen, van links tot rechts, voelen de urgentie. Alleen de accenten verschillen. Veel koopwoningen? Of toch meer (sociale) huur? En wat is er nodig om die bouwplannen ook te realiseren?

DESKUNDIGEN De PvdA houdt in de aanloop naar de verkiezingen op 14 maart een woondebat. 'Het wordt in ieder geval geen bijeenkomst waarin de standpunten van de PvdA centraal staan', aldus lijsttrekker Thijs Kroese. 'We brengen deskundigen bij elkaar om te praten over de vraag: hoe lossen we de woningnood in Purmerend op?'

HUURDERS De woningcorporaties worden vertegenwoordigd door Egbert de Vries van de Samenwerkende Woningcorporaties Waterland, de huurders zijn vertegenwoordigd door Frank Achterkamp van de Woonbond. Hans Krieger, twintig jaar wethouder, zal zijn licht laten schijnen op de woningbouw in Purmerend, verleden, heden en toekomst. De lijsttrekkers van alle partijen worden uitgenodigd om oplossingen aan te dragen die verder gaan dan bouwen, bouwen, bouwen.

Want de grote vraag is hoe dan? Wat is nodig is om dat te realiseren?