• Wethouder Thijs Kroese en Stefan van Schaik van Wooncompagnie.

Woningbouw in het Wagenweggebied

PURMEREND De gemeente Purmerend en wooncorporatie Wooncompagnie drukken het gaspedaal flink in. Wethouder wonen Thijs Kroese en Stefan van Schaik van de Wooncompagnie hebben de handen ineen geslagen voor meer sociale woningbouw te beginnen in het Wagenweggebied. De komende tijd worden er in dit gebied 96 sociale huurwoningen gebouwd.

Chris de Vries

AMBITIE Het vorige college had een andere planning gemaakt en daar wordt nu verandering in aangebracht. In het gebied Wagenweg waren aanvankelijk minder sociale huurwoningen bedacht, het aantal is nu aanzienlijk groter.

Kroese: 'Wij als gemeente en Wooncompagnie zien de grote woningnood in de sociale sector en daarom is het goed dat wij samen de focus hebben om versneld iets aan deze situatie te verbeteren.'

PLANNING Van Schaik: 'Het is goed mis op de woningmarkt, het bouwen gaat in deze sector niet snel genoeg. Wij als Wooncompagnie zijn voor goed en duurzaam bouwen. De plannen voor dit project liggen op schema. We hebben een bouwer die voor volgend jaar rekening houdt met zijn planning en dat is mooi.'

WONINGBOUW In het project aan de Wagenweg 6 worden in ieder geval 26 sociale huurwoningen gerealiseerd en een aantal huurappartementen in de vrije sector met bijbehorende parkeergelegenheid. De exacte aantallen en invulling van de vrije sector huurappartementen worden binnenkort bekendgemaakt.

Daarnaast heeft Wooncompagnie de intentie om ongeveer 70 appartementen te bouwen op de locatie Dopsloot aan de Lambertus Huisengastraat. In totaal betekent dit 96 sociale huurwoningen erbij in het Wagenweggebied.

Versneld bouwen in de sociale sector is met de Wooncompagnie gelukt en begint Kroese de ambitie van dit college vorm te geven. Voor het eind van dit jaar worden de omwonenden aan de Wagenweg en Doplaan geïnformeerd door gemeente en de Wooncompagnie.