Wethouder opent foto-expositie Barend Schulte

PURMEREND Wethouder Mario Hegger opent op vrijdag 7 december de foto-expositie van Barend Schulte in de nieuwe museumwinkel van het Purmerends Museum. National Geographic nomineerde deze maand zijn foto van de Melkwegbrug in Purmerend. Bij de feestelijke opening wordt het glas niet alleen geheven op de expositie van een tiental foto's van Barend Schulte, maar ook op de start van de nieuwe museumwinkel en ruimte voor de Tourist information bij het Purmerends Museum.


De 73-jarige Purmerender was met zijn foto van de Melkwegbrug één van de 15 kanshebbers in zijn categorie. Hij won niet de eerste prijs, maar Barend is heel blij met deze eervolle nominatie en het grote platform dat National Geographic hem hiermee gaf. Want de Melkwegbrug is een schot in de roos, maar zeker niet zijn enige foto. Barend Schulte is al meer dan 50 jaar bezig met fotografie.

Barend Schulte was deze maand niet de enige die reden had voor een feestje. Het pand naast het Purmerends Museum kwam op de markt en onlangs besloot de gemeenteraad van Purmerend definitief geld uit te trekken voor de huur hiervan. Zodat het Purmerends Museum nu een definitieve vaste plek voor de nieuwe museumwinkel heeft met ruimte voor de Tourist information.

De expositie is te bezichtigen tot februari 2019. Ansichtkaarten van Barend Schulte's foto van de Melkwegbrug zijn te koop in de museumwinkel.