Weekendje Uit! aan het Marktplein

BEEMSTER In het weekend van 20 en 21 januari staat het Marktplein aan de Middenweg bol van cultuur voor jong en oud. De culturele krachten van De Beemster: Onder de Linden en De Beemster Keyser laten van zich horen met in totaal maar liefst vier voorstellingen en concerten. Dankzij een zeer gevarieerd programma van poppentheater, een muzikale kindervoorstelling en concerten van pop, rock tot jazz kan men zich een heel weekend muzikaal en theatraal vermaken en krijgt de uitroepteken achter Uit! een extra dimensie.

Zaterdagmiddag 20 januari start deze reeks om 15.00 uur in Onder de Linden met het Poppentheater Potitco met het spannende verhaal van De Kleine Walvis. Een mooie kindervoorstelling (2-6) over vriendschap, seizoenen, tijd en de band tussen vader en zoon. Entree 8 euro.

MUZIEK Deze zaterdag wordt 's-avonds vanaf 20.30 uur De Beemster Keyser gevuld met Engelstalige covers, gezongen en gespeeld door Niels van der Gulik en zijn Band. Het wordt zitten, luisteren, meedeinen, meezingen en uiteindelijk dansen voor de liefhebbers op onder andere Beatles, Stones, CCR, Bowie en vele anderen. Entree: 15 euro.

PIP EN PELLE Zondagmiddag 21 januari wordt het om 15.00 uur feest in De Keyserin met de Pip & Pelle Show. Een muzikale kindervoorstelling voor jong en oud. Samen met postbode Arie zingen Pip en Pelle de leukste liedjes, spelen ze de meest gekke toneelstukjes en zetten zij de boel op zijn kop. Entree: 7,50 euro.

JAZZ Gelijktijdig om 15.00 uur kan er in Onder de Linden genoten worden van de jazz klanken van De Zaanse BigBand. Deze in 1966 opgerichte band speelt stukken van componisten als Lennie Niehaus, Glenn Miller, Sammy Nestico e.a. Amerikaanse Arrangeurs waarbij de nostalgische bigband swing wordt aangevuld met minder klassieke stukken uit het rock- en latinjazz repertoire. Entree 9 euro.

Meer informatie en reserveren bij Onder de Linden: www.onderdelindenbeemster.nl