Waterplassers vieren feest in P3

PURMEREND 'Als ik over het terrein van Prinsenstichting loop, word ik rond deze tijd steevast aangesproken met 'Prins Ben'. Ik ben nu al zo'n 15 jaar Prins Carnaval. Het is echt genieten, zowel voor ons, als voor onze cliënten.' Aan het woord is Ben Smiet, die samen met collega Willem van der Linden, aanstaande vrijdagavond het jaarlijkse carnavalsfeest van De Waterplassers viert. Een feest voor mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking.

Ernst Buning

P3 'We zitten nu voor de derde keer in P3. Vroeger hadden we een eigen zaal. Voordeel was dat we toen veel rommel konden maken, bijvoorbeeld met een confettikanon en dat we ook een speciale middag hadden voor mensen in een bed.

In P3 kan dat nu niet meer, maar daar hebben we dan wel een prachtige locatie en een superprofessionele organisatie voor in de plaats gekregen', aldus Willem van der Linden.

POLONAISE Er worden ook dit jaar weer zo'n 250 mensen verwacht. Ongeveer de helft bestaat uit mensen met een beperking en de andere helft uit mensen van de begeleiding, familie en vrienden.

De zaal gaat rond 19:00 uur open en rond 20:00 uur is het feest in volle gang.

Het dweilorkest 'De Blaaskaken' uit Enkhuizen brengt op een meeslepende manier bekende liedjes ten gehore, waarop de polonaise gelopen kan worden.

'DE WOONBOOT' Er staat een optreden gepland van het gelegenheidsduo Stefan en Kees, die met Nederlandstalige liedjes en carnavalskrakers de zaal op z'n kop zetten.

'Wanneer ze 'De Woonboot' inzetten weten we al dat iedereen direct op de grond gaat zitten om rijen van roeiers te vormen en lekker mee te zingen en mee te deinen! Tussendoor is er ook nog een heuse discotheek met D.J. Danjo. Het wordt een mooi afwisselend programma', zegt Ben Smiet.

WATERPLASSERS. Prinsenstichting heeft een eigen carnavalsvereniging: de Waterplassers. De raad van 11 wordt gevormd door 4 heren en 7 dames. Dit jaar is Ben Smiet voor het laatst Prins Carnaval. Hij hoopt op een opvolger die ook bij Prinsenstichting werkt, want dat is voor de cliënten heel herkenbaar.

Ook dit jaar heeft de Waterplassers weer andere carnavalsverenigingen uit Purmerend uitgenodigd om naar het feest in P3 te komen. Ze krijgen van de raad van 11 een speciale ontvangst.

SPONSORS 'Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan de organisatie van zo'n feest. Onze inzet wordt door Prinsenstichting betaald, maar dan blijven nog de extra kosten van de huur van de zaal en de artiesten.

Gelukkig hebben we ook dit jaar weer sponsors gevonden die het feest mede mogelijk maken', zegt Willem van der Linden.

UIT JE DAK 'Ook andere instellingen zijn van harte welkom om met hun cliënten naar het feest in P3 te komen. Het is een feest voor iedereen met een beperking.

De toegang is gratis en voor ons is het vooral belangrijk dat iedereen even lekker uit zijn dak kan gaan, lekker kan meezingen, dansen en plezier maken. Dat zal zeker ook dit jaar weer gaan lukken!', aldus Ben Smiet.

INFORMATIE

Vrijdag 9 februari van 19:00 uur tot 24:00 uur

Locatie: P3

Purmersteenweg 17-19, Purmerend

Entree gratis