• De gedecoreerden met burgemeester Kroon.

    Gemeente Waterland

Waterlanders in het zonnetje gezet

WATERLAND Voorafgaand aan Koningsdag vindt in elke gemeente de Lintjesregen plaats. In de gemeente Waterland reikte burgemeester Kroon donderdag zes Koninklijke onderscheidingen uit. De bijeenkomst vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Monnickendam.

De volgende inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Ali Dekker uit Monnickendam, Emmy Terburg-van Lammeren uit Monnickendam, Adri van Lopik uit Monnickendam, Cor Roos van Marken, Dirk Schipper van Marken en Ans Evenboer-Louw uit Broek in Waterland.

MUZIEK Ali Dekker is een gewaardeerd bestuurslid en spelend lid van de muziekvereniging Olympia/Con Brio in Monnickendam. Ook is zij een vaste basis in de organisatie en begeleiding van de avondvierdaagse in de gemeente Waterland.

LESMETHODE Emmy Terburg-van Lammeren is sinds 1962 naast een actief lid en muzikant van de Olympia/Con Brio ook instructrice van haar zelf ontworpen lesmethode voor slagwerkers. Ook geeft zij op vrijwillige basis elke week muziekles aan een leerling met een verstandelijke beperking van de Stichting Philadelphia.

KOOR Adri van Lopik was vanaf 1990 voorzitter van het Interkerkelijk Koor Melody in Monnickendam. De heer Van Lopik zet zich sinds 1975 vele uren per week in als coördinator van beeld en geluid van de digitale uitzendingen van de kerkdiensten van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Monnickendam.

IJSVERENIGING Cor Roos is een zeer actief en betrokken bestuurslid van IJsvereniging Marken en sinds 2015 voorzitter. De heer Roos is de drijvende kracht en medeoprichter in 2010 van de Stichting Gouwzee. Hij is sinds 2000 wekelijks actief voor de Zondagsschool Marken.

WONEN Dirk Schipper is vanaf 1980 op vrijwillige basis in diverse bestuurlijke functies betrokken bij de Federatie Nederlandse Vakvereniging Bouwen en Wonen regio Waterland en Purmerend. De heer Schipper is de constante factor bij de Protestantse Gemeente op Marken.

SDOB Ans Evenboer-Louw is sinds 1993 vele uren per week actief bij de voetbalvereniging SDOB. Vanaf 1988 is zij ook een actief lid van de Koninklijke EHBO vereniging in Broek in Waterland.