• Pixabay

Waterland Halve Marathon op zondag 3 juni

MONNICKENDAM Zin in een leuke hardloop uitdaging in een mooie omgeving? Kom dan zondag 3 juni naar Monnickendam. Op die dag gaat er een grote groep enthousiaste hardlopers van start tijdens de 28e Waterland Halve Marathon, gehouden door de Atletiekvereniging Monnickendam.

Naast de halve marathon zijn er natuurlijk ook de traditionele 10km en 5km loop en de 1500m jeugdloop. De jeugdloop start om 10.15 uur, de halve marathon om 10.30 uur, de 5km om 10.40 uur en de 10km om 10.50 uur.

Het parcours van de halve marathon voert langs de Waterlandse Zeedijk naar het karakteristieke Paard van Marken en terug. Het uitzicht op het Markermeer is fenomenaal en wordt gratis bijgeleverd. 

Mocht de halve marathon toch nog iets te ver zijn, dan zijn de 5 of 10km lopen prima alternatieven op een even zo mooi parcours. De start en finish van alle afstanden is op de atletiekbaan van AV Monnickendam op het sportpark Markgouw in Monnickendam.

Het inschrijfgeld voor de halve marathon bedraagt bij voorinschrijving 10 euro en bij na-inschrijving 12 euro.

Voor de 10km 8 euro bij voorinschrijving en 10 euro bij na-inschrijving; de 5km 6 euro bij voorinschrijving en 8 euro bij na-inschrijving en tot slot de jeugdloop: 4 euro bij voorinschrijving en 5 euro bij na-inschrijving.

Het online inschrijvingsformulier is te vinden op de website van AV Monnickendam: www.avmonnickendam.nl.

Voor eventuele verder vragen kan men contact opnemen met Lydia Brouwer tel; 06-50252088.