• Coen van Tartwijk COOHN.NL

Wandelen voor hospice

BEEMSTER Een groep van ruim twintig vrijwilligers van het Hospice Thuis van Leeghwater loopt op 22 september mee met de Dam tot Dam wandeltocht op het traject van 20 km. Zij willen daarmee een bijdrage leveren aan de kosten van de duurzame zonnepanelen die op het dak van het hospice geplaatst gaan worden. Dankzij deze zonnepanelen zal het hospice in de nabije toekomst veel geld besparen op energiekosten.

Hospice Thuis van Leeghwater is een liefdevolle en thuisvervangende omgeving voor mensen in hun laatste levensfase. De stichting Hospice Thuis van Leeghwater is een particulier initiatief.

De zogenaamde dorpsvilla aan de Prins Mauritsstraat in Middenbeemster is speciaal voor het Hospice Thuis van Leeghwater gebouwd.

Het hospice is op 8 oktober 2011 officieel geopend.

Binnen het hospice zijn circa 75 vrijwilligers werkzaam.

DAM TOT DAM De Dam tot Dam wandeltocht is erg populair en heeft elk jaar duizenden deelnemers die het tot een geweldig evenement maken. Het belooft een gezellige tocht te worden, langs een prachtige route die varieert van de Amsterdamse Jordaan tot de weilanden. Ook vrijwilligers van Hospice Thuis van Leeghwater nemen aan de wandeltocht deel.

DONATIE De groep wandelaars van het hospice hoopt met het lopen van de wandeltocht geld in te zamelen voor een duurzaam hospice. De wandelaars kunnen ondersteund worden door het maken van een kleine donatie om hen te helpen hun doel te bereiken. Elke euro is er één.

Om dit gemakkelijk te maken heeft het hospice een actiepagina aangemaakt op de website Geef.nl.

Hiermee kunnen sponsoren eenvoudig geld overmaken en ook nog een mooie, motiverende boodschap achterlaten voor deze sportievelingen.

Op de website van het hospice (www.hospiceleeghwater.nl) staat in de nieuwsrubriek de directe link naar Geef.nl.