• Mahtab Kavousi van De Oeboentoe won de regionale voorronde niet, maar las in de bibliotheek wel voor uit De GVR van Roald Dahl.

    Han Giskes

Voorleeskanjers

PURMEREND In de bibliotheek in Purmerend streden basisscholieren uit Landsmeer en Purmerend tijdens de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd om de titel 'lokale voorleeskampioen'. De grote winnaar was Michel Blekemolen groep 8 van basisschool De Marimba in Purmerend. Hij gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 16 maart in de Bibliotheek Tuitjenhorn.

Maar liefst 12 basisscholen uit Landsmeer en Purmerend hadden hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen lieten zaterdag in de bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

De winnaar van de regionale voorronde Nationale Voorleeswedstrijd is Michel Blekemolen, hij las voor uit ´Het grote boek van Madelief` van Guus Kuijer.

De scholier van De Marimba in Purmerend gaat door naar de kwartfinale op zaterdag 16 maart in de Bibliotheek Tuitjenhorn. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die op woensdagmiddag 10 april gehouden wordt in de Bibliotheek Amsterdam (OBA).