Vertelling over C. Kieviet

OOSTHUIZEN In het Schooltje van Dik Trom, Etersheim 8A, Oosthuizen, neemt Henny Frikkee bezoekers dinsdag 29 mei mee in de wereld van C. Joh. Kieviet. Aan de hand van fragmenten uit de diverse boeken van Dik Trom en enkele van de meer dan veertig andere boeken laat Frikkee zien hoe Kieviet schrijft over de jeugd.

Dik Trom was een ondeugende jongen. In de tijd van Kieviet was zo'n boek iets bijzonders. De meeste boeken gingen over lieve, brave kinderen. Kinderen vonden juist de spannende geschiedkundige verhalen als De duinheks en Fulco de minstreel en de ondeugende belevenissen van Dik interessant. Diverse boeken van Kieviet worden nu nog steeds herdrukt en gelezen. Uit het leven van Dik Trom, geschreven in 1891, heeft inmiddels meer dan 100 drukken beleefd.

Henny Frikkee zal dinsdag 29 mei de mooiste fragmenten voorlezen uit de 6 verschillende boeken van Dik Trom, maar ook fragmenten laten horen uit onder andere De duinheks, Okke Tannema en Onder verschillende meesters.

Kieviet schreef zijn eerste boek over Dik Trom toen hij hoofd van de school was in Etersheim. In deze eenklassige school kregen alle kinderen les van meester Kieviet die naast de school woonde.

De vertelling begint op 29 mei om 20.00 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen komen luisteren. Aanmelden kan via arrangementen@hetschooltjevandiktrom.nl. of, tel. 06 15 13 62 36. De kosten voor deze avond zijn 5 euro, inclusief een kop koffie.