• In september wordt, op verzoek van de bewoners, in het Wagenweggebied betaald parkeren ingevoerd.

    Han Giskes

Per 1 september betaald parkeren Wagenweggebied

PURMEREND Per 1 september moeten automobilisten betalen voor een parkeerplek in het Wagenweggebied. Komende maanden voert gemeente Purmerend verschillende aanpassingen door wat betreft parkeren in het centrum van Purmerend. Hiermee wil zij de parkeerdruk in het
centrum aanpakken. De eerste van een reeks maatregelen is het invoeren van betaald parkeren in het Wagenweggebied.

In september wordt, mede op verzoek van de bewoners, in het Wagenweggebied betaald parkeren ingevoerd. Bewoners kunnen hier parkeren met een parkeervergunning. Op verschillende plekken in het Wagenweggebied worden parkeerautomaten geplaatst. Het parkeertarief wordt hier € 1,00 per uur, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en tijdens koopavonden tot 21.00 uur.

Met het invoeren van de parkeermaatregelen houdt gemeente Purmerend rekening met de toekomst. Komende jaren wordt op verschillende plaatsen in het Wagenweggebied en in en om de binnenstad gebouwd. Parkeermaatregelen zijn nodig zodat de binnenstad bereikbaar blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers. De komende tijd treft de gemeente dan ook verschillende maatregelen om het parkeren in het centrum in goede banen te leiden.

Gemeente Purmerend plaatst op de website www.purmerend.nl/parkerencentrum regelmatig updates over de parkeermaatregelen die zij treft in het centrum.