• Jan en Nellie kregen bezoek van loco-burgemeester Krieger.

    Johan Koopmans

Van zomerliefde tot diamanten huwelijk

PURMEREND Loco-burgemeester Hans Krieger bracht afgelopen donderdag een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jan en Nellie Verbeek-van Leeuwen. Zij waren die dag 60 jaar getrouwd.

Jan (83) is geboren in Rotterdam en Nellie (82) in Amsterdam. In 1954 hebben zij elkaar leren kennen tijdens een vakantie in Putten. Drie jaar later trouwde het stel en vervolgens zijn zij gaan inwonen bij Nellie haar ouders in Amsterdam. Ze kregen 3 kinderen en werden grootouders van 6 kleinkinderen. Ook zijn zij 1 achterkleinkind rijker. In 1959 is het gezin in Purmerend komen wonen, ze hebben het hier naar hun zin.

Vroeger is Jan begonnen als technisch tekenaar bij Kiekens in Landsmeer. Hierna werkte hij bij Geveke (inmiddels GTI) als technisch constructeur, waar hij doorgegroeid is tot projectleider.

Nellie heeft een aantal jaar gewerkt als telefoniste tot de kinderen kwamen. Daarna heeft zij voltijds gezorgd voor het huishouden en het gezin.

Zowel meneer als mevrouw zijn maatschappelijk zeer actief geweest. Zo heeft mevrouw als gastvrouw opgetreden bij UVV en was zij cursusleidster bij Nivon in vreemde talen voor onder andere Nederlandse buitenlanders. Daarnaast was ze jurylid bij AV Nea Volharding en enige tijd secretaresse bij de Zuidpool.

Meneer was secretaris/voorzitter bij Nivon. Ook deed hij verschillende taken voor AV Nea Volharding: als jurylid, wedstrijdleider en scheidsrechter. Verder is hij commissielid bij NME en NER geweest en voorzitter van de personeelsvereniging van GTI.

Jan heeft als hobby fotografie en genealogie. Nellie houdt van handwerken, puzzelen, lezen en wandelen. Het jubileum hebben ze gevierd met alle kinderen.