• Haico Kats
  • Haico Kats
  • Haico Kats
  • Haico Kats

[Update] Woningen ontruimd na plofkraak Gildeplein

PURMEREND Een geldautomaat op winkelcentrum Gildeplein was donderdagnacht het doelwit van een plofkraak. De geldautomaat werd met explosieven opgeblazen. Twee daders zijn nog voortvluchtig.

Direct na de kraak zijn vermoedelijk twee personen weggereden op een scooter in onbekende richting. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft nog een explosief veilig gesteld dat niet tot ontploffing was gekomen. Het explosief is vanmiddag gecontroleerd tot ontploffing gebracht. 

De plofkraak veroorzaakte een ravage in het winkelcentrum. Meerdere winkelruiten zijn gesneuveld en de geldautomaat is uit de muur geblazen. De brandweer moest zwaar materieel inzetten om toegang tot het pand te krijgen. De winkels op het winkelcentrum zijn nu gesloten en enkele woningen zijn ontruimd. Burgemeester Bijl was ter plaatse om poolshoogte te nemen. 

Het is nog niet duidelijk wanneer het gebied vrijgegeven kan worden. De politie is druk bezig met het (sporen)onderzoek.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of informatie over deze plofkraak? Bel dan de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via het gratis nummer 0800-7000.