• Emma Penn-de Kleer voor het Weeshuis in Monnickendam.

Toekomst & Taart in Weeshuis

MONNICKENDAM SYSSLA houdt op 28 november en 7 december in het Weeshuis van Monnickendam de bijeenkomst Toekomst & Taart speciaal voor 50 plussers die meer regie willen krijgen op hun werktoekomst. 'Veel mensen zitten in dubio of ze tot aan hun pensioen moeten blijven zitten waar ze zitten. Moet ik opgeven wat ik nu heb? Wat krijg ik ervoor terug? Wie zit er nog op mij te wachten? Allemaal herkenbare vragen, waar ik tijdens de bijeenkomst op in zal gaan. Ik laat de deelnemers zien hoe ze in 5 stappen baas kunnen worden over de toekomst van hun werk', zegt Emma Penn-de Kleer, trainer en coach uit Monnickendam, vol vertrouwen.

Ernst Buning

PIPPI LANGKOUS 'Ik heb Zweedse roots en ben vanaf mijn jeugd fan van Pippi Langkous. Niet dat ik nou twee verschillende sokken draag, maar ik zie haar echt als een powervrouw avant la lettre. Ze laat zich door niets of niemand wat vertellen en wil altijd nieuwe dingen proberen. Toen ik vorig jaar met mijn bedrijf SYSSLA begon moest ik vaak denken aan Pippi's uitspraak: Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan', zegt Emma Penn-de Kleer met een glimlach.

SYSSLA Emma Penn-de Kleer (41) woont met haar man en twee dochters (10 en 7) sinds drie jaar in Monnickendam. Na een loopbaan bij PostNL, waar ze op de afdeling Human Resources belast was met begeleiding en training van personeel, besloot ze in 2016 voor zichzelf te beginnen. Ze zag hoe mensen verstarden bij een reorganisatie. Dat ze slecht of niet nadachten over wat ze zelf te bieden hadden. Dat ze niet inspeelden op een snel veranderende werkelijkheid. Voor deze groep wilde ze iets betekenen en startte haar eigen bedrijf SYSSLA, dat in het Zweeds 'karwei' betekent.

TALENTEN 'Ik werk met een 5 stappenplan, dat we in 5 bijeenkomsten van 2 uur doorwerken. Dat kan individueel of in een groep. We beginnen met een test over vitaliteit, persoonlijkheid en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Daarna komen de talenten aan bod: Waar ben je goed in? Waar word je blij van? Ook staan we stil bij iemands toegevoegde waarde.'

NETWERK 'In de vierde bijeenkomst komt de visie op het eigen vakgebied aan de orde: welke veranderingen vinden plaats, zijn er aanpassingen nodig? Zo kan iemand werk hebben waar het spreken van Engels steeds belangrijker wordt. Actie is dan nodig als je die taal niet goed beheerst. In de laatste bijeenkomst kijken we naar netwerken. Een goed netwerk is essentieel. Maar dan moet je ook bereid zijn om iets aan anderen te geven, want een netwerk functioneert alleen als het wederkerig is. Soms kan de werkgever de training betalen uit het persoonlijk ontwikkelingsbudget. Uiteindelijk leiden de 5 bijeenkomsten ertoe dat iemand meer regie krijgt over zijn eigen werktoekomst.'

INFORMATIE De workshops Toekomst & Taart worden gehouden op 28 november en 7 december van 19.30 uur tot 22.00 uur in het Weeshuis, Weezenland 16, in Monnickendam. Kosten zijn 12,50 euro inclusief koffie en appeltaart.

Aanmelden voor de workshops kan via de website: www.syssla.nl telefoon: 06- 10967117