Themawandelingen

MONNICKENDAM In samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam houdt de Stichting Promotie Waterland een viertal bijzondere, begeleide themawandelingen. Ook voor inwoners van Waterland zijn deze stadswandelingen bijzonder interessant en verrassend.

De vier wandelingen hebben als thema 'Nering en Ambachtenwandeling', op zondag 22 oktober, 'Monnickendam-Lutherdam' op zondag 19 november, 'Het oude Stadhuis' op zondag 18 maart 2018 en 'Poorten, grachten en bruggetjes op zondag 22 april 2018.

[OUDE AMBACHTEN] De eerste wandeling staat gepland op 22 oktober en heeft als thema: Nering en Ambachtenwandeling. De themawandeling laat zien dat Monnickendam altijd een stad vol bedrijvigheid was, met allerlei winkeliers, kooplieden en venters.

Tijdens deze rondwandeling komt de geschiedenis aan de orde van nering en ambacht door de eeuwen heen. De nadruk ligt op de laatste 100 jaar.
De stadswandeling is geïnspireerd op het boek 'Honderd jaar nering en ambacht in Monnickendam' van Harry Voogel.

[STADSGIDS] De wandeling duurt circa anderhalf uur en de voertaal is Nederlands. Start is om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De kosten voor deelname zijn 3 euro per persoon, te voldoen aan de stadsgids. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

[DOELEN] Onder de slogan 'Waterland laat je verrassen' is Stichting Promotie Waterland (SPW) sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen.

De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen.

De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken.