• Lijnbaenbrugh in Monnickendam

    Stichting Promotie Waterland

Themawandeling 'poorten, grachten en bruggetjes'

MONNICKENDAM In samenwerking met de Stadsgidsen van Monnickendam houdt Stichting Promotie Waterland dit voorjaar de laatste themawandeling van het seizoen. Deze wandeling staat in het teken van de poorten, grachten en bruggetjes in het historische centrum van Monnickendam. Ook voor inwoners van Waterland zijn deze stadswandelingen bijzonder interessant en verrassend.

POORTEN Tijdens de themawandeling 'poorten, grachtjes en bruggetjes' laat de stadsgids de bezoeker zien hoe Monnickendam vroeger lag in Waterland, aan alle kanten omringd door water en afgesloten met vier poorten. Hoe was de stad te bereiken? Wat betekenen de namen van de mooie witte bruggetjes en hoe komen de grachten aan hun naam?

INFORMATIE De wandeling van circa anderhalf uur wordt gehouden op zondagmiddag 22 april en de voertaal is Nederlands. Start is om 14.30 uur voor het Informatiepunt aan het Zuideinde 2 in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. De kosten voor deelname zijn 3 euro per persoon, te voldoen aan de stadsgids.

Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

PROMOTIE WATERLAND Onder de slogan 'Waterland laat je verrassen' is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen.

De activiteiten van de Stichting Promotie Waterland zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen.

De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken en is sinds 1 april weer geopend volgens het zomerrooster.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website: www.onswaterland.nl.