• Historisch Genootschap Beemster

Tentoonstelling 'Beemster en Water' in agrarisch museum

BEEMSTER Regelmatig worden we eraan herinnerd door het Hoogheemraadschap: dat het heel bijzonder is dat we in de Beemster nog altijd 'droog' blijven. Al meer dan vier eeuwen lang. Maar hoe zit dat toch precies met het waterbeheer? Hoe deed men dit vroeger, zonder al die moderne gemalen en technieken? Het is allemaal te ontdekken en te bewonderen tijdens de tentoonstelling 'Beemster en Water' in het Agrarisch Museum Westerhem in Middenbeemster.

Een informatieve tentoonstelling over het waterbeheer in de Beemster. In vele panelen en in een videofilm wordt uitgelegd waar je mee te maken krijgt als je in een droogmakerij als de Beemster droge voeten moet krijgen maar vooral hoe deze droog te houden. Het gaat dan ook over inpoldering, droogmakerij en waterbeheer vanaf 1607 tot heden.

En als u dan toch op bezoek komt in deze prachtige stolpboerderij, maakt u dan vooral foto's voor de fotowedstrijd die is uitgeschreven door onder andere de 'Vrienden van de Stolp'. Zie ook de website: www.reddestolp.nl (inzenden kan tot 25 juni).