SWLG gaat per januari over naar Odion

PURMEREND De bestuurders van zorgorganisaties Stichting Woonvoorzieningen Lichamelijk Gehandicapten (SWLG) en Odion tekenden onlangs voor de overname van SWLG door Odion per 1 januari 2018. Vanwege de kwetsbare financiële situatie van SWLG hebben zij en het Zorgkantoor Zilveren Kruis de hulp van Odion ingeroepen.

HELPENDE HAND Odion wilde graag een helpende hand reiken om de continuïteit van zorg aan de cliënten van SWLG te borgen en de werkgelegenheid voor de betrokken medewerkers te garanderen. Door deze overgang wordt de positie van Odion in de ondersteuning aan mensen met een lichamelijke beperking en NAH versterkt.

LOCATIES SWLG is in 1986 ontstaan uit een particulier initiatief. Het is een kleinschalige aanbieder van zorg in Purmerend en Wijdewormer voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Zij biedt zorg aan zo'n 100 bewoners door 94 medewerkers binnen drie locaties en in de wijk.


TRAJECT Voor cliënten en medewerkers van SWLG was een zorgvuldig traject van belang om eigenheid te behouden en verbondenheid te realiseren. De medezeggenschapsorganen van beide organisaties waren nauw betrokken en hebben volmondig ja gezegd op deze overname. Odion heet de nieuwe cliënten en medewerkers van harte welkom.