• De prijs werd uitgereikt op het Startersevenement voor de regio Waterland.

    Marco van Ammers

Startersprijs voor CrossFit Purmerend

PURMEREND Rauw, superfysiek en heel uitdagend: CrossFit Purmerend sleepte onlangs de Rabobank Startersprijs 2017 in de wacht. Ondernemer Kay Ziesemer (25) was één van de drie genomineerden voor deze prijs voor startende ondernemers uit de regio. Met CrossFit Purmerend nam hij het op tegen Eetcafé De Tamme Boer en Buildingteam Volendam.

MOTIVATIE Kay Ziesemer rondde drie universitaire studies af, waaronder sportpsychologie. Kay: 'Als sportpsycholoog richt ik mij op het verbeteren van de mentale vaardigheden. Dit heeft invloed op sportprestaties, maar ook op andere situaties waarbij je onder druk prestaties moet leveren. We werken hier eerst aan de motivatie en daarna aan de prestatie. Het vormen van een positief zelfbeeld staat aan de basis. Jong, oud, ervaren of beginner: wij motiveren iedereen op zijn of haar eigen niveau om met CrossFit de beste prestaties te leveren.'

GEDREVEN Een jury bezocht de drie genomineerde ondernemers vooraf aan de uitreiking van de Rabobank Startersprijs. De jury bestond uit Stephanie Haagedoorn, winnaar Startersprijs 2015, Erik de Jongh, eigenaar Sunforce en Henny Maes, directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken. Zij benoemden CrossFit Purmerend uiteindelijk als Starter van het Jaar vanwege de instelling en drive van de ondernemer.

'Kay is gedreven, gefocust en enorm enthousiast. Hij weet waar hij mee bezig is', aldus de jury. 'Daarnaast is CrossFit Purmerend toepasbaar voor iedereen en is de ondernemer na tweeënhalf jaar al bezig met het kopen van een groter pand. Het gaat goed met de onderneming en CrossFit Purmerend weet op te boksen tegen de grote prijsvechters als Basic-Fit door de focus te leggen op een persoonlijke benadering van zijn klanten.'

PRIJS Ieder jaar reikt Rabobank Waterland en Omstreken de Rabobank Startersprijs uit. De Startersprijs is er speciaal voor startende ondernemers uit de regio die zich op een positieve manier onderscheiden. Dit jaar is de prijs uitgereikt op het Startersevenement voor de regio Waterland. Kay Ziesemer won een cheque van 2.000 euro.