• Spurd

Start werkzaamheden Leeghwaterbad

PURMEREND De voorbereidingen van de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad starten maandag. Het zwembad wordt duurzamer en krijgt nieuwe, duurzame gevels en een nieuw dak.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van april tot en met oktober, zodat het zwembad zoveel mogelijk open kan blijven. Overlast wordt tot een minimum beperkt. Toch kan er enig ongemak ontstaan.
ZWEMBAD BLIJFT OPEN De werkzaamheden vinden per bad plaats en starten in het doelgroepenbad. In totaal gaat het om vijf fases: vier afzonderlijke baden en de ontvangsthal. De andere baden blijven zoveel mogelijk open. Het recreatief zwemmen is vooral de komende maanden zeer beperkt mogelijk.
Om de werkzaamheden aan het zwembad te kunnen uitvoeren, richt de aannemer op het terrein van het Leeghwaterpark een tijdelijke bouwplaats in. Er worden hekken, keetwagens en een bouwkraan geplaatst ter hoogte van speeltuin De Speelkraam. Het Leeghwaterpark en de aanwezige faciliteiten blijven toegankelijk voor bezoekers tijdens de werkzaamheden.
MINDER ENERGIEVERBRUIK Bij het vervangen van de gevels en het dak worden energiebesparende maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van driedubbel glas, extra dakisolatie en het isoleren van de glijbaan. Met deze duurzame maatregelen verbruikt het zwembad straks minder energie en wordt het binnenklimaat verbeterd.
Op de hoogte blijven? Kijk op www.purmerend.nl/leeghwaterbad