• Een impressie van de woningen.

    Gemeente Purmerend

Start bouw 30 woningen project Carré Kop West

PURMEREND De gemeente en Smit's Bouwbedrijf BV geven donderdag het startsein voor de bouw van 30 woningen in Kop West. De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie.

MODERNE WOONCONSUMENT Wethouder Hans Krieger is erg blij met het project: 'Purmerend mag trots zijn op het prachtige project Carré Kop West. De ontwikkelaar Smit's Bouwbedrijf BV speelt met een uniek concept in op de wens van de moderne woonconsument om veel invloed te hebben op het innerlijk én het uiterlijk van zijn of haar woning. Daarmee sluit het Carré naadloos aan op de succesvolle zelfbouwwoningen in Kop West.' BINNENTERREIN Carré maakt onderdeel uit van Kop West, hét nieuwe ontwikkelgebied van Purmerend. Het project bestaat uit verschillende bouwvelden. Carré neemt binnen Kop West een bijzondere plek in omdat het als een van de weinige in de ontwikkeling van Kop West eengezinswoningen bevat.

Het project Carré Kop West is een uniek nieuwbouwproject waarbij de koper onder andere zelf de stijl, vorm en kleur van de gevel heeft gekozen. Daarnaast hebben de eengezinswoningen een bijzondere indeling met de woonkamer op de eerste etage en een eigen overdekte parkeerplek op het binnenterrein.

ENERGIEZUINIG Er worden 27 eengezinswoningen en 3 appartementen gerealiseerd. Bijna alle woningen zijn verkocht. De woningen zijn bovendien zeer energiezuinig en maken gebruik van stadsverwarming. START BOUW Donderdag wordt de start van de bouw gevierd op de bouwlocatie aan de Neckerstraat in Purmerend. Na een kort welkomstwoord vindt de symbolische handeling door wethouder Hans Krieger plaats.