Stadsgids worden in Monnickendam

MONNICKENDAM Door de toenemende belangstelling voor de historie van Monnickendam is er veel vraag naar stadswandelingen en rondleidingen die verzorgd worden door stadsgidsen van de Vereniging Oud Monnickendam. Geïnteresseerden die ook rondleidingen willen geven, kunnen voor 3 april contact opnemen met Marten Horjus, horjus4@gmail.com, of tel. 0681874222. Na aanmelding worden de belangstellenden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

De gidsen zijn vrijwilligers, die een gedegen opleiding hebben gevolgd en zodoende op de hoogte zijn van alle ins en outs van de stad. De bezoekers zijn toeristen die op de fiets, per auto of per boot de stad aandoen. Ook steeds vaker wordt de stad bezocht door buitenlandse toeristen die verder willen kijken dan Amsterdam. Verder valt op dat familie- en vriendengroepen de stad bezoeken ter gelegenheid van een feestelijke aanleiding.

Door de groeiende vraag en vanwege natuurlijk verloop zoekt de vereniging naar uitbreiding van het aantal stadsgidsen. Behalve historische interesse hebben gidsen er plezier in om groepen te ontvangen en de bezoekers gedurende (meestal) anderhalf uur in de stad rond te leiden. Vaardigheid in de moderne vreemde talen komt daarbij van pas. De gids is in staat de informatie op aantrekkelijke wijze te presenteren en deze aan te passen aan de voorkeur en het niveau van de groep.