Stadse verhalen in twaalfdelige vlog-serie

PURMEREND Samen met 't Gilde brengt de gemeente Purmerend twaalf vlogs uit over de historie van de stad en haar 155 monumenten. Stadsgids Gerard Wegman neemt wethouder Eveline Tijmstra van Erfgoedbeleid en Monumenten mee langs de pareltjes van de stad. De eerste zes vlogs zijn te zien vanaf maandag 27 mei om 16.30 uur. Na de zomer volgen de andere zes. Kijken kan via het YouTube kanaal van de gemeente of via Facebook.Wie kent ze niet: Willem Eggert, Brantjes, Stuyt, Oud en Stam? Het zijn allemaal beroemde Purmerenders, die prachtige gebouwen hebben achtergelaten in Purmerend. Deze gebouwen maken de binnenstad tot een mooi stadje waar mensen graag komen. Daar is Purmerend trots op.


KENNIS Gilde Purmerend is een vrijwilligers vereniging. De vrijwilligers geven hun kennis en ervaring door aan iedereen die kennis en ervaring van stadsgenoten kan gebruiken. Dit alles onder het motto: er loopt heel wat kennis door uw stad. Gilde Purmerend houdt onder andere stadswandelingen en fietstochten.

De vlogs van wethouder Eveline Tijmstra en stadsgids Gerard Wegman laten op een toegankelijke manier zien welke monumenten er in de stad te vinden zijn en wat het verhaal achter een pand is. De geschiedenis van de stad wordt verteld door stadsgids Gerard Wegman en gefilmd door wethouder Eveline Tijmstra. Een mooie manier om de stad beter te leren kennen.

STADSWANDELING Gilde Purmerend houdt elke zaterdag stadswandelingen en één keer in de maand (laatste zondag van de maand) een fietstocht. Ook een keer met Gerard Wegman op pad? Dat kan dus. De stadswandelingen zijn elke zaterdag om 13.30 uur. Aanmelden kan bij de VVV-Museumwinkel in de Peperstaat of via telefoon 0299-207022. Op de website staat meer informatie: www.gildepurmerend.nl.


Eén keer in de maand is er een speciale stadswandeling. Dit jaar staat hierbij de geboren en getogen Purmerender architect Mart Stam centraal.