• Linda Groothuesheidkamp, Iris, Britt en Linda Steltenpool.

    Dewi Koomen

Sponsoractie voor kinderafdeling

PURMEREND Twee jaar geleden zijn de kinderverpleegkundigen een sponsoractie gestart om van de kinderafdeling in het Dijklander Ziekenhuis een thuis in het ziekenhuis te maken. Inmiddels is het streefbedrag bijna gehaald. Deze zomer hopen ze het resterende bedrag bij elkaar te krijgen.


Op de kinderafdeling komen jaarlijks ongeveer 2.500 kinderen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis worden behandeld. Het is belangrijk dat een kind zich als kind kan gedragen, ook als het ziek is. Linda Steltenpool, verpleegkundige en initiatiefneemster van de actie legt uit: 'Op de kinderafdeling hebben we als doel om het kind zo snel mogelijk beter te maken. Dit doen we door het leveren van de juiste zorg, maar ook door het creëren van een kindvriendelijke sfeer. Dat vermindert stress en bespoedigt het herstel. Onze kinderafdeling heeft fijne eenpersoonskamers, die rust en privacy bieden. Maar de algemene ruimtes zoals de wachtkamer, speel- en ouderkamer zijn kil en niet erg uitnodigend. Daarom willen we de afdeling verbouwen, zodat het gezelliger, uitdagender en huiselijker wordt.'


De sponsoractie heeft al veel mooie acties opgeleverd. Maar het streefbedrag is nog niet bereikt. Daarom zijn de initiatiefnemers op zoek naar sponsors die ons willen helpen om het streefbedrag te halen. Op de Facebook pagina 'Een thuis in het ziekenhuis staan alle filmpjes, foto's en informatie over de sponsoractie. Een donatie voor de kinderafdeling kan worden overgemaakt naar de stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis, IBAN NL55 RABO 0163697817, onder vermelding van verbouwing kinderafdeling.