• Eveline Tijmstra onthult het gedicht.

    Eef de Hilster

Sophia de Vries wint dichtwedstrijd scholieren

PURMEREND Dichterskring Waterland vierde zondag haar 444-maanden jubileum. Bij deze viering werd een banier onthuld met het winnende gedicht van de scholierenwedstrijd die door de dichterskring was georganiseerd.

Vier deelnemende scholen voor voortgezet onderwijs hadden elk drie gedichten uitgekozen. De jury, die bestond uit Joop van den Hoorn, Eveline Tijmstra en Robert Jan van der Woud, oordeelde dat het gedicht 'Wat wij hebben, jij en ik' van Sophia de Vries van het Jan van Egmond Lyceum het beste gedicht was. Het banier, dat samen met Sophia onthuld werd door jurylid Robert Jan van der Woud, zal drie maanden in elk van de vier deelnemende scholen hangen. Daar zullen ook de gedichten van de winnaars per school op een banier komen. Dat zijn 'Pesten' van Nanika Kakker (Nelson Mandela), 'Moeder' van Jason de Reus (Gerrit Rietveld) en 'Starend in de verte' van Renske Mulder (Antoni Gaudi).

ER IS EEN LAND Op de zijkant van parkeergarage Het Lammetje werd door jurylid Eveline Tijmstra het doek onthuld van de winnaar van de wedstrijd voor Waterlanders. Het gedicht 'Er is een land' van Pieter van der Kooij zal een jaar lang de parkeergarage sieren. De tweede prijs was voor Elly Linger en Gerda Hooijberg was nummer drie.

DICHTBUNDEL Het jubileum van de dichterskring werd ook gevierd met een nieuw dichtbundel. Netty Salentijn, lid van de kunstcommissie van het Waterlandziekenhuis, ontving de eerste bundel uit handen van voorzitter Thea de Hilster.

Alle deelnemers aan de wedstrijden ontvingen de jubileumbundel Waterlandse Poëzie. Deze nieuwe bundel van Dichterskring Waterland bevat de twaalf gedichten van scholieren, elf gedichten van de Waterlanders, 33 gedichten van leden van de Dichterskring en één gedicht van Hagar Peeters. De bundel is voor 8 euro te koop via Het Leesteken en via de leden van de dichterskring.