• ANP Foto

Sjors van der Panne opent Muziek aan de Middenweg

MIDDENBEEMSTER Het wordt weer een bruisende festival mix van muziekstijlen langs de Middenweg in Middenbeemster op zondag 19 augustus. Om 11:00 uur zal de aftrap van Muziek aan de Middenweg worden verzorgd door zanger Sjors van der Panne. Sjors krijgt daarmee de kans zijn record 'samenzang' te verbreken. In 2016 behaalde hij het record samen met 806 bezoekers. Op een overvol verregend marktplein werd vol overtuiging het prachtige nummer van Ramses Shaffy 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' gezongen. Sjors is enthousiast over het idee, heeft er ontzettend veel zin in en gaat wederom de uitdaging aan. "Het zou geweldig zijn als er dan weer zo veel mensen meezingen" zegt hij.
Sjors opent daarmee het muziekevenement in De Beemster, waar op meer dan 20 muziekpodia als boerenerven, openbare gebouwen en marktpleinen vele muziekstijlen de revue passeren, van klassiek, jazz, blues, dans, klezmer, kinderliedjes tot rock. Onder meer Rob Stoop, Cookin Jazz Combo, Dixiefun, Dansonderneming, Dirty Ol'men, Niels van der Gulik in Goed Gezelschap, Zagan Trio, Ellis Bell, Marcel Kapteijn & The Raindogs komen langs en als afsluiter is er de Rock en Blues Band Avagardner.

Speciaal aan deze editie is de bijdrage van muzikanten van Breidablick die twee keer een optreden verzorgen in De Kosterij en Theatergroep Eenhoorn, onderdeel van Esdégé Reigersdaal, die viermaal een optreden in de Keyserkerk brengen met een muzikale en theatrale collage van voorstellingen uit hun repertoire.
Ondanks de financiële tegenslag is dit evenement, dankzij vele sponsoren, nog steeds gratis toegankelijk. Een extra meevaller dit jaar is het 10 jarig bestaan van Café de Oude Munt onder leiding van Bas en Henneke Horich. Hierdoor is een samenwerking ontstaan die het mogelijk heeft gemaakt nogmaals met Sjors van der Panne Ramses toe te zingen op hopelijk een droog en wederom overvol marktplein.

Het programma staat online en is te downloaden via: www.muziekaandemiddenweg.nl en is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum in Middenbeemster.