• Sinterklaas logeert in De Speeltoren.

Sinterklaas logeert in De Speeltoren

MONNICKENDAM Het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam krijgt vanaf 18 november een paar weken een heel bijzondere logé in huis. Het is Sinterklaas, hij komt weer logeren in de Juniorzaal van het museum, in zijn speciale slaapkamertje in het Ontdekhuis.

BOOT Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met een heleboel pieten weer met de boot naar Monnickendam. Die grote boot van Sint zit boordevol mooie cadeautjes. Dat is heel fijn voor alle kindertjes maar Sinterklaas kan aan boord nauwelijks bij zijn bed komen, zo vol is het.

Daarom mag Sinterklaas komen logeren in het museum waar een mooi slaapkamertje door de Hoofpiet is ingericht. Sinterklaas kan daar, 's nachts, tussen al het werk door, af en toe rustig een dutje doen.

SLAAPKAMER Kinderen en hun ouders, opa's en oma's, zijn van harte welkom om te komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. De kindertjes kunnen in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus om alle creaties in te stoppen.

MUSICAL Ook draait er een leuke film van de Sinterklaasmusical, 'Een huis in een schoen', geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel dat van Sint en de zwarte pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in het stadje Monnickendam.

Op de woensdagen 22 en 29 november is er 's middags vanaf 14.30 begeleiding bij het knutselen en ook de pieten komen helpen.

AGENDAPIET Sint vind het erg gezellig als er veel kindertjes bij hem op bezoek komen in het museum. Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op: zaterdag 25 november (15.30 uur), zondag 26 november (16.00 uur), zaterdag 2 december (13.00-14.00 uur) en zondag 3 december (14.30-15.30 uur).

SLAAPKAMER De slaapkamer van Sint in het museum is alle weekenden open van 11.00 tot 17.00 en op woensdagmiddagen (begeleiding aanwezig) 19 en 26 november van 14.30 tot 17.00.

De toegang voor kinderen vanaf 2 jaar bedraagt 2 euro. Entree: kinderen betalen € 2 vanaf 2 jaar. Ouders hebben met een museumkaart gratis toegang of kunnen een vrijwillige bijdrage in de giftenpot doen. Meer informatie over het logeretpartijtje van Sinterklaas in het museum is te krijgen bij de balie van het museum of via: info@despeeltoren.nl

Waterlands Museum De Speeltoren is gevestigd aan Noordeinde 2-4 in Monnickendam.

Het Waterlands Museum de Speeltoren en de Stichting Vrienden van het Waterlands Museum de Speeltoren hebben de Culturele ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. De Stichting Museum de Speeltoren draait volledig op vrijwilligers. Het aantal onbezoldigde werkzame personen bestaat uit: 9 bestuursleden en circa 60 museummedewerkers.