Schaatsen op de Koemarkt

PURMEREND De schaatsbaan op Koemarkt is terug voor een dagje. De VVD Purmerend nodigt iedereen op woensdag 14 maart uit voor een kop warme chocolademelk, een rondje schaatsen op een ijsbaan en een goed gesprek.

Op de Koemarkt wordt een heuse ijsbaan van 60 m2 uitgerold. Schaatsen kunnen gratis geleend worden en bezoekers krijgen een lekkere kop warme chocolademelk. Er kan geschaatst worden met kandidaat-raadsleden van 11.00 tot 19.30 uur. Mark Harbers, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, is ook aanwezig van 13.00 tot 15.00 uur.

Over de binnenstad zegt lijststrekker Jan Peter Dompeling: 'de komende jaren wordt er veel gebouwd in de binnenstad en ieder bouwproject trekt meer mensen naar 't stadje. Maar er verdwijnen wel héél veel parkeerplekken. Een van de eerste dingen die we willen oppakken na de verkiezingen is het parkeerbeleid in de binnenstad. Niet van project naar project kijken hoe het zit met parkeerplekken, maar één goede en complete visie. Want een bruisende binnenstad moet wel bereikbaar zijn.'

Let op: door het type ijsbaan is het niet mogelijk om met eigen schaatsen op de schaatsbaan te gaan. Toegang, het lenen van schaatsen en deelname is geheel gratis. Het schaatsen is op eigen risico.