• Wethouder Hegger in Virtual Reality Gaming strijd met Koen Schobbers (Nederlands eerste professionele esporter).

    Marcella Korver

Purmerend op de kaart bij de gaming industrie

PURMEREND Dirk Tuip, Matthijs Vink en Johan de Punder bereiden zich voor op de toekomst. De toekomst van H20, de toekomst van Purmerend en de toekomst van onze volgende generatie. H20 wordt het grootste (10.000 m2) permanente gaming centrum, tech campus en esports stadion van Europa. Een plek waar studenten, startups en bedrijven dagelijks interactie hebben, van elkaar kunnen leren en geïnspireerd raken. En nog voor het einde van het jaar zullen de deuren van H20 worden geopend.

Marcella Korver

Vandaag de dag is esports (electronic sport) is onder de jongvolwassenen al ontzettend populair. In Nederland alleen al volgt meer dan 78% van de bevolking tussen de 11-20 jaar esports. En deze markt is alleen maar groeiend. Livestreams van toernooien en het volgen van professionele gamers is helemaal hot. H20 wil deze werelden door middel van opleidingen en educatie met elkaar verbinden. Gamers, esporters en influencers zijn de ontwikkelaars van de toekomst.

VERBOUWING Maandag is gestart met de verbouwing van de voormalige sporthal van het Regio College en De Koogmolen tot esport game stadion. Over een paar maanden volgt het schoolgebouw, die tot campus en co-working place gerenoveerd wordt. De campus zal huisvesting bieden aan startende en gevestigde IT-bedrijven, IT-onderwijs en esports. Op deze manier wordt het onderwijs en de arbeidsmarkt beter aan elkaar verbonden.

LEERLINGEN Tot de dag van vandaag heeft de PSG (Purmerendse Scholen Groep), voormalig eigenaar van het gebouw, gebruik gemaakt van de sporthal om hun dagelijkse gymlessen in te geven. Wanneer alle plannen gerealiseerd zijn, zal de jeugd een aantal keer terugkeren in hun oude gymlokaal om deze gymlessen in te ruilen voor het beoefenen van esports en digitaal ondersteund sporten.

Nadat het achterstallige onderhoud aan het gebouw is verholpen, zal gemeente Purmerend het gebouw de komende 5 jaar aan H20 verhuren, voor zij op koop overgaan.

KANSEN Gemeente Purmerend draagt graag een steentje bij om hiermee de deuren te openen naar de technologie van de toekomst. 'Met de komst van de H20 Campus wordt Purmerend, als centraal gelegen stad binnen de metropoolregio Amsterdam, dé trekpleister op het gebied van gaming en de technologie van de toekomst. Dit opent deuren voor grote economische kansen en het aanboren van nieuwe markten en talenten', aldus wethouder Mario Hegger. 

Gemeente Purmerend is niet de enige investeerder. H20 heeft contact met meerdere grote investeerders die veel interesse hebben om deze droom te realiseren.

De website van H20 is ondertussen live. Hier kunnen belangstellenden meer informatie vinden en een nog beter beeld krijgen over hetgeen H20 allemaal in petto heeft voor Purmerend. Kijk op: www.h20.gg.