• Stichting Monnickendammer Visdagen

Prijs voor nabouwen ticketkiosk veerdienst Monnickendam-Marken

MONNICKENDAM Tijdens de Monnickendammer Visdagen keert de veerdienst Monnickendam-Marken weer terug. Met de originele veerboot 'Waterland' worden toeristen over de Gouwzee vervoerd. Stichting van de Monnickendammer Visdagen diende bij Amsterdam Marketing een aanvraag in om het originele verkoophuisje dat bij de 'Waterland' hoorde na te kunnen bouwen. Deze aanvraag is gehonoreerd.

TOERISTEN De 'Waterland' was de eerste veerboot die toeristen vervoerde tussen Monnickendam en Marken. Veel toeristen stapten op in Amsterdam om met rondvaartboot De Blue Lady via Broek in Waterland naar Monnickendam te varen. Toeristen liepen door Monnickendam om vervolgens met de 'Waterland' naar Marken te varen. Het toerisme kende toen hoogtijdagen in Monnickendam en Marken. Marken ontvangt nog steeds veel toeristen maar met het verdwijnen van de Blue Lady en de 'Waterland' daalde het aantal toeristen in Monnickendam aanzienlijk.

KIOSK Met de terugkomst van de 'Waterland' hoopt de stichting meer toeristen te verleiden naar Monnickendam te komen. Bij de veerboot hoorde ook een ticketkiosk die eerst aan het eind van het Noordeinde stond en later op de Haringburgwal. Het huisje tegenover Stuttenburgh ligt bij veel Monnickendammers nog vers in het geheugen. Omdat de 'Waterland' onlosmakelijk verbonden is met het authentieke ticketkiosk, is het plan geboren om deze kiosk na te bouwen.

CHEQUE De stichting Monnickendammer Visdagen diende een aanvraag in bij Amsterdam Marketing die met het project 'Amsterdam Bezoeken, Holland Zien' de spreiding van internationale bezoekers vanuit Amsterdam naar de omliggende regio stimuleert. Deze aanvraag werd gehonoreerd en afgelopen week werd een cheque overhandigd op het kantoor van Amsterdam Marketing. Behalve Amsterdam Marketing gaven ook de gemeente Waterland, Ondernemersvereniging Waterland en de Stadsgidsen Monnickendam een bijdrage. Het huisje wordt gemaakt door firma Leguit & Roos die het project ook sponsort. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kiosk. De officiële opening van de ticketkiosk is op 19 juli.