Presentatie Zon op Waterland

BROEK IN WATERLAND Zon op Waterland houdt op donderdag 16 november in het Broekerhuis aan Leeteinde 16 in Broek in Waterland een presentatie. Geïnteresseerden in een duurzame energie voorziening kunnen de presentatie bijwonen. Er wordt om 20.00 uur van start gegaan.

Op deze bijeenkomst willen de leden van Zon op Waterland belangstellenden graag informeren over hoe zij kunnen deelnemen aan één van de zonnestroom projecten van Zon op Waterland.

BOERENSTALLEN Door deel te nemen aan de coöperatie hoeft men geen zonnepanelen op de eigen dak te plaatsen maar maken deelnemers gebruik van het dak van een ander. De zonnepanelen hoeven de deelnemers ook

Wijzigingen opslaan

niet zelf te leggen, want dat gebeurt in coöperatief verband op (grote) daken van boerenstallen in de omgeving.

De coöperatie gebruikt de Postcode Roos regeling (officieel: Regeling Verlaagd Tarief) waarmee de investering in zonnestroom direct rendabel is. Op deze manier wordt er eigen ( zonne-) energie opgewekt en wordt er meteen flink bespaard op de stroomkosten.

PROJECTEN In Broek in Waterland zijn de projecten Noorderzon en Noorderzon-II al gerealiseerd (en Zuiderzon in Zuiderwoude), en nu staan de projecten "Pronken met Zon" 1 & 2 ( ook in Broek in Waterland) open voor inschrijving.

Tot nu toe hebben zich zo'n 45 deelnemers al ingeschreven waarmee het eerste project binnenkort kan worden gestart. De coöperatie is nu ook op zoek naar deelnemers voor het tweede dak.

BELANGSTELLING Informatie inwinnen over de nieuwe projecten kan via www.zonopwaterland.nl. Hier zijn de projecten te bekijken en belangstellenden kunnen zich ook al inschrijven.

U toont hiermee uw belangstelling en eventuele omvang van deelname, maar het verplicht u nog tot niets. Pas bij aanleg van de installatie(s) maakt u uw inschrijving definitief. Neem voor meer informatie contact op met Willem de Vries (0653-160229) of Johan Lok (0648-633415), of e-mail naar info@zonopwaterland.nl.