• Chris de Vries en Henri van Wezel van Politiek Lokaal Purmerend.

    Chris de Vries.

Politiek Lokaal Purmerend brengt lokale politiek in kaart

PURMEREND Na de verkiezingen van 2010, maar ook voor die tijd, was de gemeenteraad een schimmig gebied voor veel Purmerenders. Wie zijn die mensen in de gemeenteraad en waar zijn ze mee bezig? Hier moest volgens de initiatiefnemer van Politiek Lokaal Purmerend verandering in komen.

Chris de Vries

NEUTRAAL Een politiek neutraal idee begon vorm te krijgen en inmiddels bestaat Politiek Lokaal Purmerend al acht jaar. De bijeenkomsten vinden plaats in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt, maar dit jaar voor het eerst ook op locatie.

LANDELIJK NIVEAU Veel leden van de gemeenteraad weten inmiddels de weg naar de Koemarkt te vinden om een bijeenkomst van Politiek Lokaal Purmerend bij te wonen. Maar ook op provinciaal en landelijk niveau heeft het Lokaal geacteerd.

Zo zijn er ook bijeenkomsten geweest met kandidaten voor de Provinciale Staten verkiezingen en zijn de huidige staatssecretarissen Barbara Visser en Mona Keijzer bij Politiek Lokaal Purmerend op bezoek geweest tijdens hun campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen.

VERKIEZINGEN In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen toe, houdt Politiek Lokaal Purmerend een aantal bijeenkomsten. Op zondag 11 februari om 14.00 uur is er in Proeflokaal Bakker op de Koemarkt een forumdiscussie kandidaten gemeenteraadsverkiezingen.

Alle deelnemende politieke partijen zijn uitgenodigd om zich te presenteren en aan de hand van stellingen met het publiek in discussie te gaan. JONGEREN Vrijdag 16 maart is er een politieke bijeenkomst in jongerencentrum de Duiventil aan de Kerkstraat 20. Jongeren kunnen deze avond in gesprek komen met de kandidaten van de politieke partijen. Wat gaan de politieke partijen doen voor jongeren van Purmerend de komende 4 jaar?

De huisvesting voor deze groep is een serieus probleem, maar er zijn meer kwesties deze komen via stellingen aan de orde waardoor een discussie zal volgen. Burgemeester Bijl is vanaf 20.30 uur aanwezig. VROUWENDAG Het Politiek Lokaal Purmerend houdt donderdag 8 maart om 20.00 uur een avond met de vrouwelijke kandidaat gemeenteraadsleden in Grand café Heel Europa aan Genuahaven 48. In het kader van de Internationale Vrouwendag is gekozen voor deze datum.

Het is dan mogelijk om de vrouwelijke kandidaten voor de gemeenteraad te ontmoeten en met hun in gesprek te gaan. Aan de hand van stellingen zal er een debat plaatsvinden tussen de diverse vrouwelijke kandidaten.

De toegang is vrij.